Otázky a odpovědi

Prehľad zaslaných otázok a odpovedí

Na tejto stránke nájdete odpovede na najčastejšie otázky, ktoré nám posielate. Ak sa chcete na niečo opýtať, využite náš formulár, radi vám odpovieme. Pošlite nám svoju otázku.

Otázky z oblasti Udiarne a údenie

Späť na prehľad
  • 07.08.2024 Marek T.

    Prečo sa nám pri výrobe klobás nedarí správne plniť črievka?

    Dobrý deň, opakovane sa snažím vyrobiť si domáce klobásy. S väčším alebo menším úspechom sa nám doma nedarí dobre plniť črievka. Niekedy sa trhajú, alebo sa lepí jedno k druhému. Môžete popísať podrobnejší návod ako postupovať a nejaké tipy a triky? Ďakujem.
  • 06.08.2024 Ivan S.

    Čo znamená termín preúdenia klobás?

    Dobrý deň, chcel by som sa opýtať na termín preúdenia klobás? Často počúvam tento termín, ale mám len kusé informácie. Môžete ma prosím poradiť?
  • 05.08.2024 Pavol V.

    Je možné u udiarne Bradley Smoker Original pustiť vykurovaciu špirálu samostatne bez generátora dymu?

    Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, či je u udiarne Bradley Smoker Original možnosť pustiť zvlášť vykurovaciu špirálu, aby sa klobásy najprv sušili a až potom pustiť generátor dymu? Alebo sa spúšťa naraz a nejde každé zvlášť. Ďakujem.
  • 02.08.2024 Anna V.

    Prečo sa syry pri údení v udiarni Bradley roztekajú?

    Dobrý deň, kúpili sme od Vás udiareň Bradley a chceme v nej údiť syry. Niekde ale robíme chybu, pretože napríklad syrové nite sa nám úplne roztekajú a aj menšie syry strácajú tvar. Možno je chyba v tom, že ich máme položené na rošte? Možno by mali visieť, alebo máme znížiť teplotu (máme nastavenú udiareň na 49 °C, alebo menej), prípadne máte inú fintu, na ktorú sme doteraz neprišli. Viete nám, prosím poradiť?
  • 31.07.2024 Míša P.

    Je možné elektrickú udiareň pripojiť na komín?

    Dobrý deň, zakúpila som si u vás udiareň Borniak 70. Je možné ju napojiť na komín?
  • 24.07.2024 Michal K.

    Akú bezdrôtovú sondu použiť pri údení klobás?

    Dobrý deň, rád by som u Vás zakúpil bezdrôtovú sondu na meranie teploty v mäse pri údení. Ide mi hlavne o údenie klobás. Ďakujem za odpoveď.
  • 14.05.2024 Slavomír P.

    Ako pri sušení mäsa udržať stálu teplotu vo vnútri udiarne Borniak?

    Dobrý deň, pred 2 rokmi som si zaobstaral udiareň Borniak UWD-70 Simple digitálny. Poslednou dobou začínam mať problém s udržaním teploty. Spustím zahrievanie na 65 ° C - to prebehne bez problémov a počas sušenia výrobku udiareň teplotu udržuje. Keď potom ale zapnem vyvíjač dymu, zrazu sa teplota zvýši napríklad na 77 ° C bez toho, aby som siahal na termostat. Predtým sa mi toto nedialo. Neviete čím by to mohlo byť, či nepotrebuje niekde niečo
  • 13.05.2024 Alex K.

    Mám pred čistením udiarne Bradley odmontovať z udiarne vykurovacie teleso?

    Dobrý deň, mám od Vás kúpenú udiareň Bradley a chcel by som sa opýtať ohľadom čistenia vnútorného priestoru. Je možné nejako odmontovať výhrevné teleso, aby to lepšie čistilo?
  • 13.02.2024 David K.

    Ovplyvňuje drevo, z ktorého je drevená udiareň Master Smoker vyrobená, chuť mäsa?

    Dobrý deň, zaujíma ma, či typ dreva, z ktorého je drevená udiareň vyrobená, môže ovplyvniť chuť údeného mäsa. Premýšľam nad kúpou drevenej udiarne Master Smoker 40 XLS a rád by som pochopil, či materiál udiarne hrá úlohu v konečnej chuti údenín. Ďakujem za informácie.
  • 05.02.2024 Jiří A.

    Aký teplomer do mäsa môžem použiť pri grilovaní na otočnom ražni?

    Môžete mi prosím odporučiť teplomer k otočnému ražni na plynový gril, ktorý je jednoduchý na ovládanie a pôjde použiť aj počas ražnenia? Nechcem žiadne káble, ktoré by sa mohli pri ražnení zamotať. Ďakujem.

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít