Pizza pec na drevo 

Pizza pec na drevo

Pece na pizzu na drevo sú jednoznačne najviac podobné tým, na ktorých Vám pripravujú pizzu v tých najlepších talianskych reštauráciách. Aj tam totiž na pečenie pravej talianskej pizze používajú drevo alebo drevené pelety. Avšak, príprava a rozkúrenie pece je o niečo zložitejšie ako rozohriatie pizza pece na plyn. Za tú trochu námahy to ale stojí!

Aby ste pec na pizzu na drevo rozpálili, stačí Vám pár kusov dobre vysušeného dreva, podpaľovač a oheň. Akonáhle sa oheň rozhorí, treba počkať cca 20 minút, kým v peci dosiahnete teplotu ideálnu na pečenie pizze. Pizza potom bude perfektne upečená ...

Zobraziť celý text

Pece na pizzu na drevo sú jednoznačne najviac podobné tým, na ktorých Vám pripravujú pizzu v tých najlepších talianskych reštauráciách. Aj tam totiž na pečenie pravej talianskej pizze používajú drevo alebo drevené pelety. Avšak, príprava a rozkúrenie pece je o niečo zložitejšie ako rozohriatie pizza pece na plyn. Za tú trochu námahy to ale stojí!

Aby ste pec na pizzu na drevo rozpálili, stačí Vám pár kusov dobre vysušeného dreva, podpaľovač a oheň. Akonáhle sa oheň rozhorí, treba počkať cca 20 minút, kým v peci dosiahnete teplotu ideálnu na pečenie pizze. Pizza potom bude perfektne upečená za 3 – 5 minút.

Okrem kusového dreva môžete použiť brikety alebo drevené pelety. Pelety sa navyše vyrábajú z pilín rôznych druhov stromov, takže jedlo v pizza peci môžete obohatiť vôňou svojho obľúbeného dreva. Vzhľadom k palivu sa jedná o vonkajšie pece na pizzu. Horiace drevo okrem tepla vydáva aj dym, ktorý pre domáce prostredie nie je úplne ideálny. O odvod dymu sa potom stará komín v hornej časti, kde je súčasne umiestnený aj teplomer na kontrolu aktuálnej teploty v peci.

Pece na pizzu na drevo sú veľmi skladné, stačí sňať komín a sklopiť nožičky. Razom je z nej ideálny parťák na cesty.

Ukázať 1 - 4 z 4 produktov

Pec na pizzu na drevo

Pece fungujúce na drevo sa používajú jednoducho. Na začiatku do zásobníka dáte drevo spolu podpaľovačom, ktorý následne zapálite a čakáte. Svojím spôsobom sa zapálenie pece podobá rozpálenie grilu na drevené uhlie až na to, že pec sa vďaka použitým materiálom a menším rozmerom rozohreje oveľa rýchlejšie. Prikladanie tiež nie je nič zložité. Stačí otvoriť zásobník a nasypať doň drevo. Okrem kusového dreva sa v peci dajú použiť aj drevené pelety a brikety. Z horiaceho dreva sa vo vyhni pece komínom valí dym. Kvôli tomu je nemožné ich použitie vo vnútri.

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít