Peletové grily  

Peletové grily

Uvažujete nad kúpou peletového grilu? V tom prípade ste u nás správne! V našej ponuke nájdete peletové grily značiek Weber, Pit Boss a Louisana.

Peletové grily sa v poslednej dobe tešia veľkej obľube najmä kvôli ľahkému ovládaniu a skvelým výkonom. Fungujú na prírodné tvrdé drevo – pelety. Tieto peletky dodávajú pokrmu tú pravú chuť. Pelety sú klasické dub/buk, ale v ponuke máme aj špeciálne príchute ako biely orech, jablko, whisky alebo čerešňa. Pelety sú 100 % prírodné.

Peletové grily stačí naplniť peletami, na ovládacom paneli nastaviť teplotu a dobu grilovania a je to. Celé kúzlo týchto...

Zobraziť celý text

Uvažujete nad kúpou peletového grilu? V tom prípade ste u nás správne! V našej ponuke nájdete peletové grily značiek Weber, Pit Boss a Louisana.

Peletové grily sa v poslednej dobe tešia veľkej obľube najmä kvôli ľahkému ovládaniu a skvelým výkonom. Fungujú na prírodné tvrdé drevo – pelety. Tieto peletky dodávajú pokrmu tú pravú chuť. Pelety sú klasické dub/buk, ale v ponuke máme aj špeciálne príchute ako biely orech, jablko, whisky alebo čerešňa. Pelety sú 100 % prírodné.

Peletové grily stačí naplniť peletami, na ovládacom paneli nastaviť teplotu a dobu grilovania a je to. Celé kúzlo týchto grilov spočíva v ich automatickosti. Gril netreba strážiť, takže sa môžete naplno venovať priateľom a rodine. Tieto grily sú vhodným spoločníkom na záhradu, chatu aj terasu. Vďaka drevenému dymu dostáva chuť mäsa iný rozmer a pokrm sa čiastočne aj údi. Dlhé pečenie metódou Low and Slow je pri peletových griloch úplne geniálne a veľmi žiadané. S týmto grilom budete majster v štýle pravého amerického barbecue.

Ukázať 13 - 24 z 38 produktov
na stránku

Peletové grily a ich kúzlo  

Peletové grily sú čiastočným návratom k prírode, tým že spaľujete 100 % prírodné drevo, ale pokrok nezastavíme, a preto obsahujú riadiacu jednotku, ktorá je nepochybne výhodou týchto grilov. Oproti klasickým kotlovým grilom sú tým pádom oveľa jednoduchšie na ovládanie a celkovú manipuláciu. Táto jednotka stráži celý proces grilovania za Vás. Pre Vás to znamená, že už nemusíte celú dobu stáť vedľa grilu. Gril totiž stačí zapnúť a môžete sa ísť venovať priateľom alebo rodine. Spaľovanie drevených peliet navyše dodáva grilovanému pokrmu jedinečnú chuť, ktorú si zamilujete.         

Ako vybrať peletový gril  

peletove grily  

Na výber toho pravého peletového grilu neexistujú dané pravidlá, grilovanie je značne individuálnou záležitosťou, a to platí aj pre tieto grily. Na trhu nájdeme širokú škálu grilov na drevené pelety, ktoré väčšinu ovládate pomocou digitálnej jednotky, vďaka ktorej je manipulácia s nimi veľmi jednoduchá a zvládne ju aj úplný laik. Štandardne by Vás pri výbere peletového grilu mohli ovplyvniť základné faktory, medzi ktoré patrí napr. veľkosť grilu. Peletové grily sa radia medzi väčšie grily, okrem grilovacej vane obsahujú aj veľký zásobník na pelety, digitálnu jednotku a väčšinou aj sklopné poličky. Ďalším faktorom, ktorý by mal hrať rolu je rozmer a materiál roštu na grilovanie – rošty odporúčame nerezové alebo liatinové, tieto materiály skvele vedú teplo a pri grilovaní budú neoceniteľným pomocníkom, navyše sa ľahko čistia a majú dlhú životnosť. Mňa osobne by tiež zaujímalo, či gril umožňuje aj nepriame grilovanie. Ale to si rozpíšeme nižšie. Hlavne nezabudnúť, že tieto grily sú výhradne na vonkajšie použitie, ideálne na záhradu alebo terasu.  

Palivo do peletového grilu  

peletove grily

Peletové grily majú svoj názov odvodený práve z toho typu paliva, ktoré ich poháňa. Pelety sú zlisované kusy tvrdého dreva. Drevo nie je spojené žiadnymi chemikáliami, a je tým pádom 100 % prírodné. Pelety sa vyrábajú v klasickom prevedení buk/dub, ale aj v špeciálnych príchutiach v štýle Hickory, Whisky alebo jabĺčka a čerešne. Vďaka týmto peletám dostáva pokrm jedinečnú a nezameniteľnú príchuť. Drevené pelety pri spaľovaní vytvárajú aromatický dym, ktorý je možné použiť aj ako finálnu úpravu pokrmu zaúdením.  

Spôsoby grilovania: priame, nepriame, low & slow a údenie  

peletove grily  

Možnosti grilovania na peletových griloch sú takmer neobmedzené. Peletové grily mávajú ohnisko zakryté rôznymi difuzérmi, ktoré primárne rozvádzajú dym po grilovacom priestore. Týmto zakrytím však vzniká ideálne miesto na nepriame grilovanie metódou Low and Slow. Pelety majú stabilnú tepelnú výhrevnosť a tieto grily sú ako stvorené na pomalé grilovanie väčších kusov mäsa. Ak gril umožňuje otvorenie daného difuzéra, vzniká nám tak priama žiara, ktorú využijete na perfektné steaky. S liatinovým tálom alebo grilovacou doskou môžete perfektne ugrilovať zeleninu alebo morské plody. Vnútri grilu ste schopní dosiahnuť teplotu až 300 °C, takže pravá talianska pizza nebude žiadny problém. Všetko je možné, stačí sa do toho iba pustiť. V ponuke máme peletové grily Pit Boss a Louisiana, ku ktorým si môžete dokúpiť malú bočnú udiareň. Túto udiareň na gril ľahko pripojíte a prechádzajúcim dymom dôjde k údeniu pokrmu. Táto kombinácia, kedy ku grilu pripojíte presklenú udiareň a máte všetko v jednom, je úplne dokonalá a oslní nejedného milovníka mäsa.  

Digitálne ovládanie peletového grilu  

peletove grily

Peletové grily, ako už bolo spomenuté v úvode, sú užívateľsky prívetivé. Spravidla obsahujú riadiacu jednotu s digitálnym panelom. Tu navolíte dobu grilovania, požadovanú teplotu a gril si všetko bude strážiť automaticky. Pri vyšších triedach je súčasťou digitálneho panelu aj sonda na mäso. Takže budete mať prehľad aj o teplote vo vnútri pokrmu, čo obzvlášť oceníte pri grilovaní väčších kusov mäsa vcelku. Tieto digitálne jednotky môžete pomocou Wi-Fi alebo Bluetooth pripojiť k svojmu smartfónu. Pri peletových griloch Weber Vám jednotka postráži aj množstvo brikiet, zapípa, keď je potrebné ich doplniť, a dokonca Vás upozorní, keď je potrebné steak otočiť. Peletový gril je ideálnym spoločníkom, pokiaľ chcete po práci vypnúť, na nič nemyslieť, ale aj napriek tomu si chcete vychutnať dokonale šťavnatú chuť mäsa.  

Čistenie peletového grilu  

peletove grily  

Čistenie grilu je jednoduché. Výrobcovia mysleli aj na tento aspekt a gril je tomu prispôsobený. Pelety samy o sebe nenarobia veľa neporiadku. Pri ich spaľovaní vzniká minimálne množstvo popola. Vypečený tuk väčšinou odkvapkáva do misky alebo vedierka. Navyše, nerezové rošty dáte bez problémov aj do umývačky riadu. Smaltované rošty očistíte oceľovou kefou. Flavorizéry a iné tepelné prepážky dnes už bývajú nerezové, takže opäť bez problému. Aj keď je čistenie grilu snáď tou najmenej obľúbenou činnosťou, pri peletových griloch ho hravo zvládnete.  

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít