Naša odpoveď:
Dobrý deň, ďakujeme za Vašu otázku. Každá voľba má svoje pre a proti, ale už len rozhodnutie zaobstarať si na gril liatinovú panvicu je dobrá voľba. Liatina totiž výborne vedie teplo a tiež ho absorbuje, čo oceníte predovšetkým pokiaľ plánujete na panvici pripravovať steaky.
Ide o najrozšírenejší typ liatinového riadu, s ktorým sa môžete stretnúť. Rozpálená liatinová panvica mäso zatiahne a vďaka tomu zostane šťavnaté. Zatiahnuté mäso je hnedé v miestach kde sa mäso dostane do kontaktu s panvicou. Ide o chemickú reakciu medzi redukujúcimi sa cukrami a aminokyselinami, ktorá má pozitívny vplyv na chuť mäsa.
Panvica má rovnaké vlastnosti ako tá hladká. Jediný rozdiel je v tom, že na steaku sa vytvoria hnedé čiary. Vďaka tejto panvici si môžete na mäse vytvoriť tzv. mriežku keď mäso otočíte štyrikrát a budete dbať na to, aby čiary boli kolmé. Nutné však dodať, že panvica nie je taká univerzálna ako tá s hladkým povrchom, na ktorej bez problémov pripravíte napr. volské oko, palacinky či základ na omáčku.
Ak potrebujete pomôcť s výberom panvice k Vášmu grilu, odporúčame Vám pozrieť sa do našej rubriky na článok: Ako vybrať panvicu na gril?
V prípade, že budete mať ďalšie otázky ohľadne liatinového riadu alebo Vás bude zaujímať čokoľvek ohľadom grilovania, neváhajte a obráťte sa na nás. Môžete volať na našu zákaznícku linku, ďalej je Vám na našich webových stránkach k dispozícii kontaktný online formulár alebo sa za nami môžete vydať do našej kamennej predajne s grilmi a udiarňami Vladeko v Tachloviciach. Tu sa môžete s prípadnými otázkami obrátiť na jedného z našich technických poradcov.
Sezóna údenia je v plnom prúde a ako všetci viete z našich stránok, v našej predajni v...
Máte doma kotlový gril a pri každom grilovaní sa trápite s rozžeravením brikiet? Už vás nebaví...
Chcete na vlastné oči vidieť, ako funguje elektrická udiareň? Chcete si sami vyskúšať, aké ľahké...
Žádné produkty