Naša odpoveď:
Dobrý deň, Ivane, hovädzie denník je typ čriev používaný v údenárstve. Ide o hovädzie slepé črevo, ktoré sa bežne používa ako obal na výrobu väčších údenín, najmä kvôli svojej pevnosti a väčšiemu priemeru. Hovädzí denník je ideálny na údenie väčších kusov mäsa, ako je napríklad bravčová krkovica, alebo tlačenka.
Hovädzí denník je obľúbený všade tam, kde je potrebný väčší priemer obalu a pevná štruktúra. Hodí sa na výrobu väčších údenín, ktoré vyžadujú dlhú dobu údenia. Vďaka prírodnému materiálu umožňuje prestup dymu, čo dodáva údeninám špecifickú chuť. Hovädzie denník disponuje výbornou vlhkosťou a elasticitou. Zachováva šťavnatosť mäsa a odoláva praskaniu pri dlhom údení alebo sušení.
Hovädzí denník je teda vhodný na výrobu tradičných mäsových výrobkov, kde je žiaduci veľký priemer a možnosť dlhodobého zrenia či údenia. Veľa receptov, kde je vhodné jeho použitie, nájdete v knihe Československé mäsové výrobky.
V prípade, že budete mať ďalšie otázky ohľadom udiarní alebo receptov na údenie, neváhajte a obráťte sa na nás. Môžete volať na našu zákaznícku linku, k dispozícii je Vám aj kontaktný online formulár na našich webových stránkach, alebo sa za nami môžete vydať do našej kamennej predajne Vladeko v Tachloviciach, kde Vám s prípadnými otázkami radi pomôžu naši technici.
Aj keď počasie vonku je pochmúrne, podľa dátumu v kalendári sme práve na vrchole grilovacej...
Tohtoročnej zime už definitívne odzvonilo. Jar je v plnej sile a my dostali chuť na poriadnu...
Novinkami pre tohtoročnú grilovaciu sezónu sú okrem iného aj nové modely peletových grilov Pit...
Žádné produkty