Kapor údený na grile

Kapor údený na grile

Počet porcií: podľa počtu rýb

Náročnosť: jednoduché

Čas prípravy: 1 hodina


Suroviny:

  •     čerstvé ryby
  •     soľ
  •    obľúbené drevené štiepky


Postup: Čerstvé ryby umyjeme a osušíme. Osolíme a soľ prstami poriadne votrieme zvonku aj zvnútra do ryby. Necháme odležať cca 30 minút, medzitým rozpálime gril a na rošt nakladieme namočené štiepky. Nasolené ryby ukladáme do stredu roštu, grilujeme metódou nepriameho grilovania po dobu cca 45 minút. Môžeme tiež použiť udiareň na ryby roztopenú na 60-70 °C. Rybu môžeme podávať ako teplú tak i studenú s obľúbeným pečivom.

Pripravíme si naporcovaného kapra, soľ a korenie, čerstvé bylinky a údiace lupienky obľúbenej príchuti.
Rozpálime si gril a položíme naň namočené údiace lupienky.
Kaprie filety umyjeme, osušíme a osolíme. Kapra solíme zvnútra aj zvonku. Teraz necháme 30 minút odležať.
Potom dáme kaprie filety na rozpálený gril vedľa údiacich lupienkov.
Kaprie filety grilujeme nepriamou metódou s priklopeným vekom po dobu cca 45 minút.
Údiace lupienky dodajú kapriemu mäsu skvelú chuť.
Kapra cca po 45 minútach z grilu zložíme.
Kapra podávame s čerstvou zeleninkou, citrónom a čerstvým pečivom.
Kapra údeného na grile môžeme podávať aj za studena.

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít