Grilované krevety

Grilované krevety

Počet porcií: 4

Náročnosť: stredná

Doba prípravy: cca 30 minút

Suroviny:

  • 0,5 - 1 kg kreviet
  • olivový olej
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 zväzok petržlenovej vňate
  • soľ, korenie
  • na omáčku:
  • 200 g medu
  • 2 chilli papričky
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 5 lyžíc sójovej omáčky
  • čerstvý koriander
  • citrónová šťava


Postup: Krevety vložíme do marinády z oleja, pretlačeného cesnaku, nasekanej petržlenovej vňate. Osolíme, okoreníme a necháme chvíľku marinovať. Panvicu wok rozpálime a krevety sprudka opečieme. Na omáčku zmiešame med, sójovú omáčku, trený cesnak, dochutíme čili a citrónovou šťavou. Hotovou omáčkou zalejeme opečené krevety a krátko spoločne prehrejeme. Podávame s opečenou bagetkou.

Pripravíme si krevety, citrón, olivový olej, cesnak, petržlenovú vňať, soľ a korenie. Vedľa toho si pripravíme tiež suroviny na omáčku: med, chili papričky, cesnak, sójovú omáčku, čerstvý koriander, citrónovú šťavu.
Do sklenenej misy nalejeme olivový olej a pridáme prelisovaný cesnak.
Nakrájame si čerstvé bylinky...
...a pridáme ich do misy.
Ingrediencie v mise dôkladne premiešame a do pripravenej marinády naložíme krevety.
Krevety ešte osolíme...
...a znovu všetko premiešame.
Krevety necháme marinovať a medzitým si v druhej miske pripravíme omáčku. Do misky dáme sójovú omáčku.
Pridáme med...
...a prelisovaný cesnak.
Nesmieme zabudnúť ani na čerstvo nakrájané bylinky.
Všetko dôkladne zamiešame, aby sa chute jednotlivých ingrediencií spojili.
Marinované krevety pokladáme na rozpálenú liatinovú panvicu.
Krevety na liatinovej panvici sprudka opečieme.

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít