Údené škvarky

Údené škvarky

Suroviny na údené škvarky

  • 0,51 kg bravčovej masti z chrbta       
  • soľ, korenie        
  • čerstvý chlieb     
  • jarná cibuľka       
  • údiace brikety na zaúdenie  

Pracovný postup     

  • Chrbtovú masť dôkladne umyjeme a následne osušíme.         
  • Očistenú masť nakrájame na malé asi centimetrové kocky.       
  • Nakrájanú masť vložte do hrnca, hrnca alebo pekáča – nemal by byť úplne plný.        
  • Zapnite elektrickú udiareň a nastavte na nej maximálnu prevádzkovú teplotu.         
  • Nádobu s nakrájanou masťou dajte do udiarne a nechajte masť údiť aspoň 6 až 8 hodín.        
  • Hotové údené škvarky podávame s čerstvým chlebom a jarnou cibuľkou.
udene-skvarky-02
udene-skvarky-03
udene-skvarky-04
udene-skvarky-05
udene-skvarky-06
udene-skvarky-07
udene-skvarky-08
udene-skvarky-09
udene-skvarky-10
udene-skvarky-11
udene-skvarky-12

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít