Vypitvané ryby starostlivo umyjeme a vysušíme. Vo väčšej nádobe si zmiešame nálev a miešame tak dlho, kým sa soľ nerozpustí. Do pripraveného nálevu naložíme očistené, vypitvané makrely a necháme ich tam cca 12 hodín marinovať. Pred údením necháme ryby odkvapkať, ak by to nestačilo, tak ich osušíme papierovou utierkou. Potom už len zostáva zavesiť makrely do drevenej udiarne alebo elektrickej udiarne na ryby a údiť ich na takých 65 °C po dobu 6 hodín.
Sezóna údenia je v plnom prúde a ako všetci viete z našich stránok, v našej predajni v...
Máte doma kotlový gril a pri každom grilovaní sa trápite s rozžeravením brikiet? Už vás nebaví...
Chcete na vlastné oči vidieť, ako funguje elektrická udiareň? Chcete si sami vyskúšať, aké ľahké...