Všetko pripravené mäso namelieme na stroji s dierkami vo veľkosti 3 milimetre, zmiešame s ľadovou vodou a dôkladne premiešame s koreniacou zmesou. Potom ochutenú zmes narazíme do pripravených baraních čriev. Následne pripravené klobásky uložíme do chladu na 12 hodín. Domácu habanossi klobásu údime v elektrickej udiarni cca na 70 °C po dobu 8 hodín. Po uplynutí 8 hodín znížime teplotu v udiarni na 40 °C a necháme habanossi ešte dosušiť, postačia približne 4 hodiny.
Sezóna údenia je v plnom prúde a ako všetci viete z našich stránok, v našej predajni v...
Máte doma kotlový gril a pri každom grilovaní sa trápite s rozžeravením brikiet? Už vás nebaví...
Chcete na vlastné oči vidieť, ako funguje elektrická udiareň? Chcete si sami vyskúšať, aké ľahké...