Všetko pripravené mäso namelieme na stroji s dierkami vo veľkosti 3 milimetre, zmiešame s ľadovou vodou a dôkladne premiešame s koreniacou zmesou. Potom ochutenú zmes narazíme do pripravených baraních čriev. Následne pripravené klobásky uložíme do chladu na 12 hodín. Domácu habanossi klobásu údime v elektrickej udiarni cca na 70 °C po dobu 8 hodín. Po uplynutí 8 hodín znížime teplotu v udiarni na 40 °C a necháme habanossi ešte dosušiť, postačia približne 4 hodiny.
Aj keď počasie vonku je pochmúrne, podľa dátumu v kalendári sme práve na vrchole grilovacej...
Tohtoročnej zime už definitívne odzvonilo. Jar je v plnej sile a my dostali chuť na poriadnu...
Novinkami pre tohtoročnú grilovaciu sezónu sú okrem iného aj nové modely peletových grilov Pit...