Domáce klobásy Habanossi

Domáce klobásy Habanossi

Suroviny na domáce klobásy Habanossi

  • baranie črevá s kalibrom 20-22 mm       
  • 1 kg hovädzie predné         
  • 1,3 kg odrezky z chudého bravčového (pomer 70 ku 30)       
  • 1,2 l studenej vody        
  • 1,5 kg chudého bravčového          
  • 1,5 kg bravčových lalokov       
  • 3,5 kg bravčového boku v pomere mäso x tuk 50 na 50         
  • korenie na 10 kg Habanossi        
  • 200 g rýchlosoli       
  • 100 g koreniacej zmesi na Habanossi     
  • 5 g kutrovací prípravok

Pracovný postup  

Všetko pripravené mäso namelieme na stroji s dierkami vo veľkosti 3 milimetre, zmiešame s ľadovou vodou a dôkladne premiešame s koreniacou zmesou. Potom ochutenú zmes narazíme do pripravených baraních čriev. Následne pripravené klobásky uložíme do chladu na 12 hodín. Domácu habanossi klobásu údime v elektrickej udiarni cca na 70 °C po dobu 8 hodín. Po uplynutí 8 hodín znížime teplotu v udiarni na 40 °C a necháme habanossi ešte dosušiť, postačia približne 4 hodiny.

domace-klobasy-habanossi-02
domace-klobasy-habanossi-03
domace-klobasy-habanossi-04
domace-klobasy-habanossi-05
domace-klobasy-habanossi-07
domace-klobasy-habanossi-08
domace-klobasy-habanossi-09
domace-klobasy-habanossi-10
domace-klobasy-habanossi-11

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít