Na 5 kg údených bravčových rebierok budete potrebovať tieto suroviny:
Bravčové rebrá nakrájame na menšie kusy a naložíme ich do soľného roztoku (cca 10 litrov vody, 1 kg soli) aspoň na 24 hodín. Potom mäso vyberieme z láku, osušíme a dôkladne ho obalíme v koreniacej zmesi na rebrá. Naložené a okorenené mäso rozvesíme na háčiky alebo rebrá položíme na nerezový rošt (prípadne môžeme rebierka podstlať nepriľnavou silikónovou podložkou) v klasickej drevenej udiarni alebo domácej elektrickej udiarni. V prípade, že máte rebierka nakrájané ako my na menšie kusy, stačí údiť približne 4 hodiny na 72 °C. Väčšie kusy rebier sa musia údiť o niečo dlhšie, zhruba 6 až 8 hodín.
Sezóna údenia je v plnom prúde a ako všetci viete z našich stránok, v našej predajni v...
Máte doma kotlový gril a pri každom grilovaní sa trápite s rozžeravením brikiet? Už vás nebaví...
Chcete na vlastné oči vidieť, ako funguje elektrická udiareň? Chcete si sami vyskúšať, aké ľahké...