Domáce bravčové rebrá

Domáce bravčové rebrá

Suroviny na domáce bravčové rebrá

Na 5 kg údených bravčových rebierok budete potrebovať tieto suroviny:        

  • 5 kg bravčových rebierok         
  • 150 g koreniaceho prípravku na bravčové rebrá  

Pracovný postup  

Bravčové rebrá nakrájame na menšie kusy a naložíme ich do soľného roztoku (cca 10 litrov vody, 1 kg soli) aspoň na 24 hodín. Potom mäso vyberieme z láku, osušíme a dôkladne ho obalíme v koreniacej zmesi na rebrá. Naložené a okorenené mäso rozvesíme na háčiky alebo rebrá položíme na nerezový rošt (prípadne môžeme rebierka podstlať nepriľnavou silikónovou podložkou) v klasickej drevenej udiarni alebo domácej elektrickej udiarni. V prípade, že máte rebierka nakrájané ako my na menšie kusy, stačí údiť približne 4 hodiny na 72 °C. Väčšie kusy rebier sa musia údiť o niečo dlhšie, zhruba 6 až 8 hodín.

bravčové rebrá
bravčové rebrá
bravčové rebrá
bravčové rebrá
bravčové rebrá
bravčové rebrá
bravčové rebrá
bravčové rebrá
udiareň borniak
udiareň borniak
udiareň borniak
udiareň borniak
bravčové rebrá
domáce bravčové rebrá
domáce bravčové rebrá

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít