Na 5 kg údených bravčových rebierok budete potrebovať tieto suroviny:
Bravčové rebrá nakrájame na menšie kusy a naložíme ich do soľného roztoku (cca 10 litrov vody, 1 kg soli) aspoň na 24 hodín. Potom mäso vyberieme z láku, osušíme a dôkladne ho obalíme v koreniacej zmesi na rebrá. Naložené a okorenené mäso rozvesíme na háčiky alebo rebrá položíme na nerezový rošt (prípadne môžeme rebierka podstlať nepriľnavou silikónovou podložkou) v klasickej drevenej udiarni alebo domácej elektrickej udiarni. V prípade, že máte rebierka nakrájané ako my na menšie kusy, stačí údiť približne 4 hodiny na 72 °C. Väčšie kusy rebier sa musia údiť o niečo dlhšie, zhruba 6 až 8 hodín.
Ďalšia dlho očakávaná novinka tohtoročnej grilovacej sezóny - dva modely grilov Plancha od...
Nový, ľahko prenosný plynový gril Napoleon Travel TQ240 bude Vašim perfektným spoločníkom na...
Aj keď počasie vonku je pochmúrne, podľa dátumu v kalendári sme práve na vrchole grilovacej...