Na 10 kg uhorských klobás budeme potrebovať:
Vychladené hovädzie predné zomelieme v mlynčeku s otvormi cca 2-3 milimetre. Vychladené bravčové mäso pomelieme mlynčekom s otvormi 8-12 milimetrov (kto chce, môže časť mäsa nakrájať na kocky cca 1 x 1 cm). Namleté dielo a prísady podľa dávkovania zmiešame dohromady (koreniaci prípravok môžete vopred zmiešať v studenej vode, lepšie sa potom zapracováva do mäsa). Okorenenú zmes necháme odpočinúť 12 hodín a po ich uplynutí si na panvici opečieme malý karbonátok z namletej zmesi a ochutnáme, či je zmes správne dochutená. Pokiaľ ste s výsledkom spokojní, môžete začať plniť pripravené bravčové črevá. Naplnené črevá necháme na 12 hodín odležať v chlade. Takto pripravené klobásy rozvesíme do drevenej udiarne alebo elektrickej udiarne (alebo položíme na nerezové rošty) a necháme ich údiť pri teplote 75 až 80 °C, a to po dobu 6 až 8 hodín.
Ďalšia dlho očakávaná novinka tohtoročnej grilovacej sezóny - dva modely grilov Plancha od...
Nový, ľahko prenosný plynový gril Napoleon Travel TQ240 bude Vašim perfektným spoločníkom na...
Aj keď počasie vonku je pochmúrne, podľa dátumu v kalendári sme práve na vrchole grilovacej...