Domáca uhorská klobása

Domáca uhorská klobása

Suroviny na 10 kg uhorských klobás   

Na 10 kg uhorských klobás budeme potrebovať:         

  • 4 kg bravčové pliecko        
  • 5 kg bravčového boku s podielom tuku cca 50 %      
  • 1 kg hovädzie predné    
  • 200-220 g rýchlosoľ    
  • 200-300 g koreniaceho prípravku uhorská klobása        
  • bravčové črevá na klobásy s kalibrom 32/34 mm  

Pracovný postup  

Vychladené hovädzie predné zomelieme v mlynčeku s otvormi cca 2-3 milimetre. Vychladené bravčové mäso pomelieme mlynčekom s otvormi 8-12 milimetrov (kto chce, môže časť mäsa nakrájať na kocky cca 1 x 1 cm). Namleté dielo a prísady podľa dávkovania zmiešame dohromady (koreniaci prípravok môžete vopred zmiešať v studenej vode, lepšie sa potom zapracováva do mäsa). Okorenenú zmes necháme odpočinúť 12 hodín a po ich uplynutí si na panvici opečieme malý karbonátok z namletej zmesi a ochutnáme, či je zmes správne dochutená. Pokiaľ ste s výsledkom spokojní, môžete začať plniť pripravené bravčové črevá. Naplnené črevá necháme na 12 hodín odležať v chlade. Takto pripravené klobásy rozvesíme do drevenej udiarne alebo elektrickej udiarne (alebo položíme na nerezové rošty) a necháme ich údiť pri teplote 75 až 80 °C, a to po dobu 6 až 8 hodín.

100-1916
100-1922
100-2023
100-2024
domaci-klobasy-v-udirne-bradley-smoker-4
100-2057
5722-100-2172
grilovane-klobasy-povarene-v-pivu-1952

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít