Na 10 kg mexických klobás budete potrebovať tieto suroviny:
Mäso pomelieme na mlynčeku s otvormi 6 až 8 milimetrov a dôkladne premiešame s korením a ďalšími prísadami. Premiešanú a okorenenú zmes napcháme do čriev a klobásy necháme ovariť vo vodnom kúpeli s teplotou 72-75 °C približne 1 hodinu. Ovarené klobásy rozvesíme do klasickej drevenej udiarne, domácej elektrickej udiarne alebo ich položíme na nerezové rošty a necháme údiť pri teplote 72-75 °C. Tieto klobásy môžeme tiež rovno opiecť na grile, bez údenia. Výsledok bude aj tak skvelý a zaručene si na nich pochutnáte.
Sezóna údenia je v plnom prúde a ako všetci viete z našich stránok, v našej predajni v...
Máte doma kotlový gril a pri každom grilovaní sa trápite s rozžeravením brikiet? Už vás nebaví...
Chcete na vlastné oči vidieť, ako funguje elektrická udiareň? Chcete si sami vyskúšať, aké ľahké...