Domáca mexická grilovaná klobása

Domáca mexická grilovaná klobása

Suroviny na 10 kg mexických klobás

Na 10 kg mexických klobás budete potrebovať tieto suroviny:   

  • 5 kg chudého bravčového mäsa          
  • 5 kg lepšej časti bravčového boku         
  • 200 g kuchynskej soli       
  • 100-120 g koreniaceho prípravku na mexické klobásy         
  • bravčové črievka s kalibrom 30/32         
  • prípadne je možné pridať zhruba 20 gramov kutrovacieho prípravku pre lepšiu väznosť zmesi  

Pracovný postup  

Mäso pomelieme na mlynčeku s otvormi 6 až 8 milimetrov a dôkladne premiešame s korením a ďalšími prísadami. Premiešanú a okorenenú zmes napcháme do čriev a klobásy necháme ovariť vo vodnom kúpeli s teplotou 72-75 °C približne 1 hodinu. Ovarené klobásy rozvesíme do klasickej drevenej udiarne, domácej elektrickej udiarne alebo ich položíme na nerezové rošty a necháme údiť pri teplote 72-75 °C. Tieto klobásy môžeme tiež rovno opiecť na grile, bez údenia. Výsledok bude aj tak skvelý a zaručene si na nich pochutnáte.

domaci-klobasy-3027
domaci-klobasy-3030
domaci-klobasy-3071
domaci-klobasy-3029
domaci-klobasy-3063
domaci-klobasy-405
domaci-klobasy-387
domaci-klobasy-3048

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít