Na výrobu 10 kilogramov domácej loveckej salámy budete potrebovať:
V prípade, že budete chcieť salámu údiť studeným dymom, pridajte ešte približne 2,5 gramu prípravku Starter Naturo.
Zmrazenú zmes na salámu kutrujeme na mlynčeku s otvormi veľkosti cca 8 mm a po namletí pridáme jemne pomleté hovädzie zadné. Koreniacu zmes (v prípade údenia studeným dymom pridáme aj štartovaciu kultúru) pridáme do zmesi na začiatku kutrovania, rýchlosoľ na konci kutrovania. Takto pripravenou zmesou plníme črievka, po narazení sformujeme do plochého tvaru a necháme asi tak 2 dni odležať pri teplote v rozmedzí 15 až 20 °C. Počas tohto procesu odporúčame salámy občas zvlhčiť fixírkou, aby povrch salámy nezaschol. Aby bola farba čo najkrajšia, údime salámy studeným dymom približne 2 dni. Potom nasleduje proces zrenia a sušenia, ktorý trvá približne 14 dní za použitia metódy údenia studeným dymom. Salámy môžeme do drevenej udiarne alebo elektrickej udiarne zavesiť na háčiky, alebo položiť na nerezové rošty.
Ďalšia dlho očakávaná novinka tohtoročnej grilovacej sezóny - dva modely grilov Plancha od...
Nový, ľahko prenosný plynový gril Napoleon Travel TQ240 bude Vašim perfektným spoločníkom na...
Aj keď počasie vonku je pochmúrne, podľa dátumu v kalendári sme práve na vrchole grilovacej...