Počet porcií: 4
Náročnosť: stredná
Doba prípravy 30-40 minút
Suroviny:
Postup: Tenko nakrájané plátky baklažánu posolíme a necháme cca 15 minút odpočinúť. Vlhkosť z baklažánu osušíme obrúskom. Jednotlivé plátky osolíme a grilujeme na stredne rozpálenom grile z oboch strán po dobu 2-3 minút. Priebežne otáčame dovtedy než sa na plátkoch vytvoria typické hnedé mriežky. Ugrilované plátky odložíme bokom na nahriaty tanier. Keď máme hotové základné plátky, môžeme začať s prípravou náplne. Do väčšej misy nasypeme strúhanku, pridáme vajcia, mlieko a najemno nakrájanú šunku. Všetko dôkladne premiešame, dochutíme soľou a korením kým nám nevznikne stredne tuhá hmota, ktorou budeme baklažán plniť. Grilované plátky rozložíme na rovnú podložku. Lyžicou kladieme na kolieska náplň, jednu tretinu náplňou nepotierame. Naukladáme dve potreté kolieska na seba, priklopíme tretím nepotretým. Znovu vložíme prehriať do grilu. Na spevnenie môžeme použiť špáradlá. Hotové horúce vežičky nakoniec posypeme strúhaným syrom. Servírujeme so zeleninovou oblohou.
Aj keď počasie vonku je pochmúrne, podľa dátumu v kalendári sme práve na vrchole grilovacej...
Tohtoročnej zime už definitívne odzvonilo. Jar je v plnej sile a my dostali chuť na poriadnu...
Novinkami pre tohtoročnú grilovaciu sezónu sú okrem iného aj nové modely peletových grilov Pit...