Grilovaná kapusta so slaninou

Grilovaná kapusta so slaninou

Počet porcií: 4

Náročnosť: stredná

Čas prípravy: 1 - 1 1/2 hodiny


Suroviny:

  • 1/4 kocky masla
  • 6 plátkov slaniny nakrájanej nadrobno
  • 1 malá cibuľa nasekaná nadrobno
  • 1 malá hlávka bielej kapusty
  • cca 1/2 hrnčeka základnej BBQ omáčky
  • soľ a korenie


Na panvici roztopíme maslo, na ňom opatrne opečieme cibuľu a slaninu a odložíme nabok. Do malej kapustovej hlávky vyrežeme od kužeľového tvaru otvor do hĺbky cca 7 - 8 cm. Celú hlávku vnútri aj zvonka potrieme rozpusteným maslom a dôkladne okoreníme a osolíme. Vykrojenú dutinu naplníme opečenou slaninou s cibuľou, zalejeme obľúbenou BBQ omáčkou. Z alobalu si pripravíme prstenec, do ktorého vložíme kapustu, aby sa nekývala sem a tam. Kapustu grilujeme metódou nepriameho grilovania počas cca 1 - 1 1/2 hodiny až kým nie je krehká. Pri skúške prepečenia by sa mala dať kapusta zľahka prepichnúť ihlicou na grilovanie. Pred podávaním zlúpnite všetky vysušené listy, podávame teplé.

Do hlávky kapusty vyrežeme v mieste kužeľovitého tvaru otvor (cca 7-8 cm hlboký)
Vezmeme si jednu menšiu cibuľu a nakrájame si ju nadrobno. Potom si vezmeme menšiu hlávku kapusty a taktiež ju nakrájame na čo najmenšie kúsky.
K tomu si nakrájame na malé kocky tiež slaninu.
Vydlabanú hlávku kapusty spevníme alobalom a vložíme do zapekacej misky.
Vydlabanú hlávku nezabudneme osoliť a okoreniť. Navyše ju zvonku aj zvnútra vymastíme maslom.
Nakrájanú slaninku, cibuľku a kapustu dáme sprudka osmažiť na liatinovú panvicu.
Touto zmesou naplníme vydlabanú hlávku kapusty.
Do hlávky pridáme BBQ omáčku.
Hlávku položíme aj s miskou na rozpálený rošt. Grilujeme na nepriamom žiare po dobu 1 až 1 a 1/2 hodiny.
Pred podávaním zlúpneme z hlávky všetky vysušené listy.
Podávame s čerstvými paradajkami a šalátom podľa vlastného výberu.