Počet porcií: 4
Náročnosť: stredná
Čas prípravy: 1 - 1 1/2 hodiny
Suroviny:
Na panvici roztopíme maslo, na ňom opatrne opečieme cibuľu a slaninu a odložíme nabok. Do malej kapustovej hlávky vyrežeme od kužeľového tvaru otvor do hĺbky cca 7 - 8 cm. Celú hlávku vnútri aj zvonka potrieme rozpusteným maslom a dôkladne okoreníme a osolíme. Vykrojenú dutinu naplníme opečenou slaninou s cibuľou, zalejeme obľúbenou BBQ omáčkou. Z alobalu si pripravíme prstenec, do ktorého vložíme kapustu, aby sa nekývala sem a tam. Kapustu grilujeme metódou nepriameho grilovania počas cca 1 - 1 1/2 hodiny až kým nie je krehká. Pri skúške prepečenia by sa mala dať kapusta zľahka prepichnúť ihlicou na grilovanie. Pred podávaním zlúpnite všetky vysušené listy, podávame teplé.
Dopyt po domácich udiarňach stále stúpa a začali sa množiť aj otázky ohľadom udiarní s väčšou...
Sezóna údenia je už v plnom prúde, preto sa pre Vás snažíme zabezpečiť ďalšie a ďalšie príchute...
Digitálne elektrické udiarne Borniak Simple s možnosťou pomalého grilovania pri nízkych teplotách...