Grilované šampiňóny

Grilované šampiňóny

Počet porcií: 4
Náročnosť: veľmi ľahké
Doba prípravy: 20 minút

Suroviny:

  • 24 malých rovnako veľkých šampiňónov
  • 25 dkg anglickej slaniny
  • soľ, korenie
  • cherry paradajky
  • na prílohu červená a žltá kápia


Postup: Šampiňóny očistíme, malé nelúpeme, ukrojíme nožičky a ponecháme si iba hlavičky. Hlavičky okoreníme a každú samostatne zabalíme do kúska slaniny. Napichujeme striedavo so cherry paradajkami na pripravené špízy. Ak nemáme k dispozícii kovové ihly, môžeme použiť drevené špajdle, len ich konce obalíme alobalom, aby sa neprepálili. Hotové špízy vložíme na očistený rošt grilu a zvoľna grilujeme po dobu 10 - 12 minút. Priebežne kontrolujeme a otáčame.

K príprave grilovaných šampiňónov si pripravíme malé, rovnako veľké šampiňóny, slaninu, korenie, soľ a cherry paradajky. Na oblohu červenú a žltú papriku.
Šampiňóny očistíme, malé nelúpeme, odkrojíme nožičky. Pre ďalšiu prípravu potrebujeme iba hlavičky. Ak nemáme rovnako veľké šampiňóny, môžeme ich prekrojiť na polovicu.
Hlavičky ľahko okoreníme. Každú zabalíme zvlášť do kúska anglickej slaniny. Tá pri grilovaní dodá šampiňónom výbornú chuť.
Pripravíme si kovové ihly alebo špajdle a môžeme začať s prípravou špízov. Napichujeme striedavo hlavičku šampiňónu obalenú v plátku anglickej slaniny a cherry paradajkami. Takto postupujeme, kým nemáme ihlu alebo špajdľu plnú.
V prípade, že použijete špajdle rovnako ako my, treba obaliť konce alobalom, aby sa špajdle neprepálili.
Aby sa špajdle nevznietili, je tiež možné ich pred použitím namočiť do vody.
Hotové špízy vkladáme na očistený rošt grilu, my sme grilovali na kotlovom grile Weber. Pred každým grilovaním používame na čistenie čistiacu kefu triangel. Grilujeme v strede grilu po dobu 10 - 12 minút.
Hotové špízy servírujeme teplé s opečenými toastami z bagety. Plátky bagety pred vložením do grilu potrieme bylinkovým maslom. Grilujeme dochrumkava. Ako oblohu môžeme pripraviť čerstvú zeleninu.