Grilované papriky s kuskusom

Grilované papriky s kuskusom

Počet porcií: 2 - 4

Náročnosť: jednoduché

Doba prípravy: 30 - 40 minút


Suroviny:

  • 4 ks farebné kápie
  • balkánsky syr
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 - 200 g kuskusu
  • kúsok masla
  • 2 paradajky
  • soľ
  • vývar
  • nasekaná zelená petržlenová vňať
  • podľa chuti môžeme pridať olivy


Postup: Kuskus osolíme a pripravíme podľa návodu. Vychladnutý zmiešame s nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou, nadrobno nakrájanými paradajkami, osolíme a okoreníme. Pridáme prelisovaný cesnak. Kápie rozkrojíme na polovice, očistíme a zbavíme semienok. Opláchneme pod studenou vodou a naplníme pripravenou zmesou. Jednotlivé papriky vkladáme do keramickej či alobalovej misky. Grilujeme na priamom žiare po dobu 15 - 20 minút. Podlejeme vývarom, vodou či bielym vínom. Skoro hotové papriky posypeme nastrúhaným balkánskym syrom a ešte chvíľku zapečieme na grile. Podávame samé s čerstvou zeleninou alebo šalátom.

Pripravíme si kuskus a až vychladne.
Zmiešame ho s nadrobno nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Nakrájame si cesnak...
...a pridáme do misy s kuskusom a petržlenovou vňaťou.
Opláchneme cherry paradajky a rozkrájame ich na polovičky.
Paradajky pridáme do misy s kuskusom.
Všetky ingrediencie v mise dôkladne premiešame.
Umyté papriky rozpolíme...
Vložíme ich do zapekacej misky.
Polovičky paprík potom naplníme kuskusom.
Zapekaciu misku dáme na rozpálený rošt. Grilujeme na priamom žiare po dobu 15-20 minút.
Papriky podlejeme vývarom a zasypeme balkánskym syrom a necháme zapiecť.
Podávame samotné alebo s čerstvou zeleninou či šalátom.

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít