Grilované kukuričné klasy s chilli

Grilované kukuričné klasy s chilli

Počet porcií: 4
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 12 - 15 minút

Suroviny:

  • 4 mladé kukuričné klasy
  • 6 lyžíc oleja
  • 2 lyžice najemno nasekaného oregana
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky čili, môžeme použiť aj čerstvé čili papričky
  • 1 strúčik cesnaku
  • mleté čierne korenie


Postup prípravy: Mladé klasy kukurice opatrne olúpeme. Šúpolie odstránime nožom alebo môžeme ponechať ako prírodné držadlo, v tomto prípade šúpolie stiahneme povrázkom alebo prúžkom vytvoreným z kúska šúpolia. Jednotlivé klasy potrieme bylinkovým olejom, ktorý vyrobíme zmiešaním zostávajúcich surovín. Grilujeme po dobu 12-15 minút na strednom žiare. Po sňatí z grilu ihneď podávame.

Pred začatím grilovania si pripravíme: kukuričné klasy, olej, jemne sekané oregano, soľ, čili papričky, cesnak, čierne korenie.
Očistené klasy potrieme dôkladne bylinkovým olejom pripraveným zo zvyšných surovín. Grilujeme po dobu 12 - 15 minút. Použiť môžeme kotlový gril na drevené uhlie, tak i gril plynový. My sme na naše grilovanie použili model grilu Weber 57 s výmennými stredmi roštu.
Klasy priebežne otáčame, kým sa na klasoch neobjaví typické mriežkovanie.
Servírujeme teplé na veľkých tanieroch.
Kto má rád rustikálny štýl, môže použiť drevenú doštičku.

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít