Grilované kukuričné klasy s chilli

Grilované kukuričné klasy s chilli

Počet porcií: 4
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 12 - 15 minút

Suroviny:

  • 4 mladé kukuričné klasy
  • 6 lyžíc oleja
  • 2 lyžice najemno nasekaného oregana
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky čili, môžeme použiť aj čerstvé čili papričky
  • 1 strúčik cesnaku
  • mleté čierne korenie


Postup prípravy: Mladé klasy kukurice opatrne olúpeme. Šúpolie odstránime nožom alebo môžeme ponechať ako prírodné držadlo, v tomto prípade šúpolie stiahneme povrázkom alebo prúžkom vytvoreným z kúska šúpolia. Jednotlivé klasy potrieme bylinkovým olejom, ktorý vyrobíme zmiešaním zostávajúcich surovín. Grilujeme po dobu 12-15 minút na strednom žiare. Po sňatí z grilu ihneď podávame.

Pred začatím grilovania si pripravíme: kukuričné klasy, olej, jemne sekané oregano, soľ, čili papričky, cesnak, čierne korenie.
Očistené klasy potrieme dôkladne bylinkovým olejom pripraveným zo zvyšných surovín. Grilujeme po dobu 12 - 15 minút. Použiť môžeme kotlový gril na drevené uhlie, tak i gril plynový. My sme na naše grilovanie použili model grilu Weber 57 s výmennými stredmi roštu.
Klasy priebežne otáčame, kým sa na klasoch neobjaví typické mriežkovanie.
Servírujeme teplé na veľkých tanieroch.
Kto má rád rustikálny štýl, môže použiť drevenú doštičku.