Počet porcií: 3 - 4
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 40 minút
Suroviny:
Postup: Zemiaky riadne umyjeme a vydrhneme kefkou. Osušíme a celé vložíme na rošt grilu. Na strednom žiare grilujeme približne 30 minút. V čase, keď sa zemiaky grilujú, máme čas vyrobiť ochutenú studenú omáčku. Kyslú smotanu dáme do misky, pridáme soľ a korenie podľa chuti, ďalej nasekané zelené bylinky (kôpor, petržlen, pažítka). Vymiešame a máme hotovo. Grilované zemiaky servírujeme teplé. Hotové na tanieri ľahko praskneme päsťou a zľahka osolíme. Polejeme studenou omáčkou z kyslej smotany. Výborné ako ľahká letná večera. Môžeme doplniť pohárom lahodného vychladeného mlieka.
Aj keď počasie vonku je pochmúrne, podľa dátumu v kalendári sme práve na vrchole grilovacej...
Tohtoročnej zime už definitívne odzvonilo. Jar je v plnej sile a my dostali chuť na poriadnu...
Novinkami pre tohtoročnú grilovaciu sezónu sú okrem iného aj nové modely peletových grilov Pit...