Počet porcií: 3 - 4
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 40 minút
Suroviny:
Postup: Zemiaky riadne umyjeme a vydrhneme kefkou. Osušíme a celé vložíme na rošt grilu. Na strednom žiare grilujeme približne 30 minút. V čase, keď sa zemiaky grilujú, máme čas vyrobiť ochutenú studenú omáčku. Kyslú smotanu dáme do misky, pridáme soľ a korenie podľa chuti, ďalej nasekané zelené bylinky (kôpor, petržlen, pažítka). Vymiešame a máme hotovo. Grilované zemiaky servírujeme teplé. Hotové na tanieri ľahko praskneme päsťou a zľahka osolíme. Polejeme studenou omáčkou z kyslej smotany. Výborné ako ľahká letná večera. Môžeme doplniť pohárom lahodného vychladeného mlieka.
Tiež ste sa už nemohli dočkať začiatku jari ako my? Prvé jarné dni sme využili na to, aby sme Vás...
Vybrali ste pod stromček pre manžela zlý obal na gril? Zistil Váš kamarát, že liatinový rošt čo...
Chcete na vlastné oči vidieť, ako funguje elektrická udiareň? Chcete si sami vyskúšať, aké ľahké...