Grilované zemiaky plnené syrom a slaninou

Grilované zemiaky plnené syrom a slaninou

Počet porcií: 4
Náročnosť: veľmi ľahké
Doba prípravy: 30 minút


Suroviny:

  • zemiaky
  • anglická slanina
  • tvrdý syr
  • soľ a korenie


Postup: Úžasný úplne jednoduchý recept so skvelým výsledkom. Všetky potrebné suroviny sa nájdu v každej chladničke. Potrebujeme len stredné rovnako veľké zemiaky, tvrdý alebo iný obľúbený syr, prerastenú slaninu, soľ a korenie. Zemiaky riadne umyjeme prípadne opatrne očistíme kefkou. V každom zemiaku narežeme 4 - 6 zárezov, osolíme a okoreníme. Zemiaky striedavo plníme kúskami tvrdého syra a prerastenou slaninou. Takto pripravené vkladáme na grilovací rošt, gril uzavrieme a grilujeme po dobu 15 - 20 minút. Rýchle a jednoduché pohostenie pre nečakanú návštevu alebo rýchla letná večera. V priebehu pečenia občas skontrolujeme. Pri grilovaní sme použili metódu nepriameho grilovania s dlho horiacimi briketami Weber.

Nakrájame si tvrdý syr, napríklad eidam, ale aj ementál alebo chedar.
Rovnako ako tvrdý syr si nakrájame tiež slaninku.
Syr a slanina budú tvoriť náplň grilovaných zemiakov.
Teraz narežeme zemiaky tak, aby sa do vzniknutého priestoru dala zasunúť slaninka a syr.
Týmto spôsobom plníme všetky zemiaky.
Dbáme na to, aby bol pomer slaniny a syra vyvážený.
Rozkrojené zemiaky naplnené syrom a slaninou pokladáme na rozpálený rošt čo najbližšie k stredu.
Zemiaky grilujeme po dobu 15-20 minút
Jedlo je hotové, keď zemiaky získajú zlatistú farbu, syr sa krásne roztečie a slaninka je krásne chrumkavá.
Grilované zemiaky môžeme podávať len tak samotné, s domácou tatarkou alebo inou omáčkou.