Počet porcií: 4 - 6
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: celkom 60 minút + 4 - 6 hodín na vychladenie
Suroviny:
Postup prípravy: V ťažkom kastróle zmiešame kukuričnú múku so soľou, korením, a mliekom. Metličkou všetko šľaháme, kým nie je zmes hladká. Za stáleho miešania varíme cca 2 - 3 minúty. Hotová polenta by mala mať konzistenciu mäkšej zmrzliny. Hotovú polentu presunieme do nepriľnavého nízkeho pekáča, aby vznikla približne 1 cm vysoká placka. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladiť po dobu minimálne 4 hodín. Poriadne vychladenú polentu nakrájame na rovnomerné tvary, ktorých dĺžka a šírka by nemala presiahnuť 6 - 8 cm. Grilujeme na priame grilovanie, gril rozohrejeme na vysoký žiar. Grilovací rošt treba pred grilovaním potrieť olejom. Obe strany polenty potrieme pred vložením do grilu rozpusteným maslom alebo olivovým olejom. Otáčame a grilujeme po dobu cca 6 - 7 minút, kým nie je polenta krásne zlatistá. Polentu podávame horúcu.
Sezóna údenia je v plnom prúde a ako všetci viete z našich stránok, v našej predajni v...
Máte doma kotlový gril a pri každom grilovaní sa trápite s rozžeravením brikiet? Už vás nebaví...
Chcete na vlastné oči vidieť, ako funguje elektrická udiareň? Chcete si sami vyskúšať, aké ľahké...