Grilované paradajky s cesnakom

Grilované paradajky s cesnakom

Počet porcií: 2

Náročnosť: jednoduché

Doba prípravy: do 20 minút


Suroviny:

  • 6 zrelých paradajok
  • soľ, korenie
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 50 g parmezánu
  • čerstvý tymián


Zrelé paradajky rozkrojíme naprieč na polovice. Cesnak prelisujeme a na troche oleja osmažíme. Gril rozpálime na priame grilovanie a na rošt vložíme paradajky, vo chvíli, keď sú zahnednuté cca 3 - 5 minút, obrátime kliešťami a lyžicou na ne rozdelíme opečený cesnak a ďalej pokračujeme v grilovaní. Horúce paradajky rozložíme na misu a posypeme hojne hoblinkami parmezánu, dozdobíme čerstvým tymiánom.

Najskôr si zhromaždíme všetky potrebné suroviny. V prvom rade paradajky, ďalej olivový olej, parmezán alebo syr parmazánového typu, cesnak, tymián, soľ a korenie.
Paradajky rozkrájame na polovičky.
Nakrájané paradajky poukladáme na rozpálený gril.
Do stredu roštu dáme liatinovú panvicu, necháme ju rozpáliť a potom do nej nalejeme trochu olivového oleja.
Do rozpáleného oleja vysypeme prelisovaný cesnak.
Cesnak prudko osmažíme...
...a pridáme nakrájaný čerstvý tymián.
Akonáhle je cesnak opečený dozlatista, preložíme ho do misky.
Teraz si pripravíme bagetky. Rozkrojíme ich napoly ...
...a necháme na grile opiecť.
Grilované paradajky posypeme vyprážaným cesnakom a hoblinkami parmezánu. Doplniť ich môžeme ľadovým šalátom a opečenými bagetkami.