Počet porcií: 4
Náročnosť: jednoduché
Čas prípravy: cca 1 - 1 1/2 hodiny
Suroviny:
Na ochutenie: Maslo, kyslá smotana, celé grilované jarné cibuľky. Chuť môžeme tiež vylepšiť použitím údiacich lupienkov.
Postup: Gril rozpálime na nepriame grilovanie. Pre neobvyklejšiu chuť prihodíme na rozžeravené uhlíky 1 - 2 hrste drevených štiepok. Zemiaky dôkladne umyjeme a na niekoľkých miestach prepichneme do hĺbky cca 1/2 cm. Zemiaky potrieme rozpusteným maslom, osolíme a okoreníme. Zemiaky grilujeme pod zatvoreným poklopom v dyme 1 - 1 a 1/2 hodiny podľa veľkosti. Hotové zemiaky sa ľahko nabodnú na vidličku. Zemiaky podávame samé alebo s kyslou smotanou, grilovanými cibuľkami a opraženou slaninou. Zemiaky tiež môžeme rozpoliť, trochu vydlabať a naplniť obľúbenou zmesou.
Tiež ste sa už nemohli dočkať začiatku jari ako my? Prvé jarné dni sme využili na to, aby sme Vás...
Vybrali ste pod stromček pre manžela zlý obal na gril? Zistil Váš kamarát, že liatinový rošt čo...
Chcete na vlastné oči vidieť, ako funguje elektrická udiareň? Chcete si sami vyskúšať, aké ľahké...