Počet porcií: 4
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 30 minút
Suroviny:
Postup:
K príprave bravčového steaku vyberáme pekné čerstvé mäso, najlepšie priamo od chovateľa. Plátky mäsa naklepeme, osolíme a okoreníme. Pripravíme väčšiu misu, do ktorej nalejeme olivový olej. Prisypeme najemno nastrúhanú kôru z citróna, najlepšie v biokvalite. Cesnak rozdrvíme nožom alebo prelisujeme na lise, petržlenovú vňať nadrobno nasekáme a všetko pridáme do misy k oleju. Vymiešame marinádu a do nej na 2 hodiny vložíme plátky mäsa. Mäso približne dvakrát v marináde otočíme, aby boli plátky celé v marináde. Gril rozpálime na stredné žiarenie a mäso grilujeme z každej strany po dobu 7-10 minút. Na hotové steaky navŕšime strúhaný syr s modrou plesňou a necháme roztaviť. Steaky dáme na teplé miesto na 10 minút odpočinúť. Servírujeme so zeleninovým šalátom, čerstvým pečivom či zemiakovými hranolčekmi.
Dopyt po domácich udiarňach stále stúpa a začali sa množiť aj otázky ohľadom udiarní s väčšou...
Sezóna údenia je už v plnom prúde, preto sa pre Vás snažíme zabezpečiť ďalšie a ďalšie príchute...
Digitálne elektrické udiarne Borniak Simple s možnosťou pomalého grilovania pri nízkych teplotách...