Bravčový bok s univerzálnou marinádou a šalviou

Bravčový bok s univerzálnou marinádou a šalviou

Počet porcií: 2 - 4

Náročnosť: jednoduché

Čas prípravy: cca 1 hodina


Suroviny:

  • 1 kg bravčový bok
  • 2 - 3 lyžice univerzálneho grilovacieho korenia
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice kečupu
  • 50 ml olej
  • čerstvá šalvia


Postup: Pripravíme mäso, vedľa v miske zmiešame koreniacu zmes, ktorú sme si vopred sami namiešali, pridáme olej, kečup a sójovú omáčku, metličkou vyšľaháme hladkú marinádu. Mäso dôkladne zo všetkých strán potrieme a necháme v chlade odležať cca 1 hodinu. Grilujeme metódou nepriameho grilovania na strednom žiare počas cca 1 hodiny. Doplníme omáčkou napr. veľmi jednoduchou korenistou.

Zo všetkého najskôr si pripravíme univerzálnu marinádu, ktorou mäso ochutíme. Do marinády patrí olej, kečup, sójová omáčka a čerstvá šalvia.
Marinádu vyšľaháme metličkou.
Hotovou marinádou potrieme bravčový bok.
Na marinovanie používame štetec so silikónovými štetinami.
Pri marinovaní starostlivo univerzálnou zmesou potrieme každučký kúsok bravčového boku.
Bravčový bok s univerzálnou marinádou grilujeme na priamom žiare, a to po dobu najmenej jednej hodiny.
Bravčový bok s univerzálnou marinádou a šalvijou podávame s čerstvou zeleninou a pečivom.
K bravčovému boku by sa tiež hodila jednoduchá korenistá omáčka zo smotany na šľahanie a nakladaného korenia.