Bravčový bok s čarovným korením

Bravčový bok s čarovným korením

Počet porcií: 2 - 4

Náročnosť: jednoduché

Čas prípravy: cca 1 - 1/2 hodiny


Suroviny:

  • 1 väčší kus bravčového boku (niečo málo cez 1kg)
  • 2 - 3 lyžice čarovného korenia
  • 2 - 3 lyžice kečupu
  • 1 dcl oleja

Suroviny na čarovné korenie:

  • 2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 lyžičky mletej rímskej rasce
  • 2 lyžičky mletého koriandra
  • 2 lyžičky sušeného cesnaku
  • 4 lyžičky soli
  • 4 lyžičky mletej papriky
  • 4 lyžičky sušenej cibule
  • 4 lyžičky horčičného prášku


Postup: v menšej miske zmiešame čarovné korenie na grilovanie spolu s kečupom a olejom. Vzniknutou marinádou potrieme starostlivo celý kus mäsa, odložíme do chladu odpočinúť. Grilujeme, rovnako ako ostatné väčšie kusy mäsa, metódou nepriameho grilovania na strednom žiare približne 1 1/4 hodiny. Než sa mäso naloží môžeme využiť voľný čas a pripraviť si výbornú uhorkovú omáčku, ktorú možno použiť ku každému druhu grilovaného mäsa. Ako prílohu podávame čerstvú zeleninu, uhorkovú omáčku a chrumkavé pečivo.

Najskôr si pripravíme marinádu z čarovného korenia.
Pridáme približne deci olivového oleja...
...dve až tri lyžice kečupu...
...a všetko starostlivo premiešame.
Hotovou marinádou potrieme bravčový bok.
Pri marinovaní si dávame záležať a potrieme každučký kúsok mäsa.
Marinovaný bravčový bok položíme na rozpálený rošt.
Bok grilujeme na strednom žiare, a to po dobu cca 75 minút.