Bravčové rebrá s medovo-horčicovou marinádou

Bravčové rebrá s medovo-horčicovou marinádou

Počet porcií: 2 - 4
Náročnosť: stredná
Čas prípravy: 1 hodina


Suroviny:

  • 1 - 1 1/2 kg bravčových rebier
  • 8 lyžíc dijónskej horčice
  • 4 lyžice medu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžičky mletého kari
  • 1 lyžička nastrúhanej kôry z citróna
  • 1/2 lyžičky cesnakového granulátu
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky kajenského korenia
  • 1/4 lyžičky čerstvo namletého čierneho korenia


 

Postup: Bravčové rebierka položíme na doštičku, v mise zmiešame ostatné uvedené suroviny a metlou riadne prešľaháme. Pomocou silikónového štetca natrieme marinádou celý kus mäsa zo všetkých strán. Uložíme do chladu a necháme cca 2 hodiny marinovať. Grilujeme na nepriamom žiare po dobu cca 45 minút, občas obrátime. Podávame s chrenovou omáčkou.

Zo všetkého najskôr si pripravíme marinádu, do ktorej potom rebierka naložíme.
Do marinády patrí tiež citrónová kôra.
Ďalšou výraznou zložkou medovo-horčicovej marinády je tiež mleté kari korenie.
Marinovaciu zmes dôkladne premiešame.
Rebierka hotovou marinádou potrieme zo všetkých strán.
Marinujeme naozaj dôkladne, žiadne voľné miesta nepripadajú do úvahy.
Marinované bravčové rebierka položíme na rozpálený rošt.
Rebierka grilujeme na nepriamom žiare cca 45 minút.
Ako prílohu môžeme zvoliť zeleninový šalát, čerstvé pečivo alebo sa prílohou jednoducho nebudeme zdržiavať.