Grilovaný marinovaný bok

Grilovaný marinovaný bok

Horúce leto, studené pivo s poriadnou nadýchanou čiapkou peny a stále niečo chýba? Prinášame jednoduchý recept na skvelý marinovaný bok.

Suroviny

  • 4 kg bravčového boku
  • čierne pivo
  • cesnak
  • červená paprika
  • soľ a korenie

Poriadny kus boku aj s kožou o váhe cca 4 kg necháme marinovať 24 hodín v marináde z čierneho piva, cesnaku, soli a červenej papriky. Kožu na boku narežeme ostrým nožom do úhľadných štvorčekov. Prísady do marinády dáme primerane podľa vlastnej chuti. Ak použijeme pri nakladaní mäsiarsku rýchlosoľ, postačí marinovať 12 hodín. Grilujeme nepriamou metódou v strede grilu so zavretým poklopom po dobu cca 1 - 1/2 hodiny. Občas skontrolujeme a potrieme zvyšnou marinádou. Nevyhnutnou prílohou k tomuto pokrmu je už spomínané vychladené pivo.

Mäsom na sebe rozhodne nešetríme, marinovaný bok by mal mať aspoň 4 kg. Kožu na boku narežeme do pravidelných štvorčekov.
Bravčový bok zo všetkých strán podľa chuti osolíme a okoreníme.
Veľkú úlohu v dochucovaní hrá tiež červená paprika.
Bravčový bok pripravujeme pomocou metódy nepriameho grilovania.
Pri grilovaní bravčového boku je mäso uprostred grilu a máme zatvorený poklop.
Bravčový bok občas skontrolujeme a zľahka potrieme zvyšnou marinádou.
Mäso by malo byť poriadne šťavnaté a kôrka ako sa patrí chrumkavá.
Bravčový bok nakrájame na hrubšie plátky.
K bravčovému boku podávame vychladené pivo.