Horúce leto, studené pivo s poriadnou nadýchanou čiapkou peny a stále niečo chýba? Prinášame jednoduchý recept na skvelý marinovaný bok.
Suroviny
Poriadny kus boku aj s kožou o váhe cca 4 kg necháme marinovať 24 hodín v marináde z čierneho piva, cesnaku, soli a červenej papriky. Kožu na boku narežeme ostrým nožom do úhľadných štvorčekov. Prísady do marinády dáme primerane podľa vlastnej chuti. Ak použijeme pri nakladaní mäsiarsku rýchlosoľ, postačí marinovať 12 hodín. Grilujeme nepriamou metódou v strede grilu so zavretým poklopom po dobu cca 1 - 1/2 hodiny. Občas skontrolujeme a potrieme zvyšnou marinádou. Nevyhnutnou prílohou k tomuto pokrmu je už spomínané vychladené pivo.
Sezóna údenia je v plnom prúde a ako všetci viete z našich stránok, v našej predajni v...
Máte doma kotlový gril a pri každom grilovaní sa trápite s rozžeravením brikiet? Už vás nebaví...
Chcete na vlastné oči vidieť, ako funguje elektrická udiareň? Chcete si sami vyskúšať, aké ľahké...