Grilovaný bok s kávovou marinádou

Grilovaný bok s kávovou marinádou

Počet porcií: 2 - 4

Náročnosť: jednoduché

Čas prípravy: 1 hodina


Suroviny:

  • 1 kg prerasteného boku
  • 2 - 3 lyžice kávového korenia s chilli
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 50 ml oleja

Suroviny na kávové korenie:

  • 2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 lyžičky morskej soli
  • 2 lyžičky mletej papriky
  • 2 lyžice mletého chillli
  • 4 lyžičky celej rímskej rasce, orestovať
  • 4 lyžice čerstvo namletej kávy


Postup: Mäso odložíme na doštičku, v mise zmiešame kávové korenie s chilli, sójovou omáčkou a olejom, vymiešame do hladkej redšej marinády. Podľa chuti môžeme pridať aj trochu kečupu. Mäso zo všetkých strán dôkladne potrieme a uložíme do chladu marinovať 2 - 3 hodiny. Grilujeme na nepriamom žiare 45 - 60 minút. Občas otočíme a skontrolujeme. Grilovaný bok podávame so svetlou omáčkou BBQ. Vhodnou prílohou je čerstvá zelenina a chrumkavé pečivo.

Bravčový bok dôkladne osolíme a okoreníme.
Teraz si pripravíme marinádu. Budeme na to potrebovať 3 lyžičky kávového korenia s chili....
...pol deci olivového oleja...
a tri lyžice sójovej omáčky.
Marinovaciu zmes musíme dôkladne premiešať.
Hotovou marinádou potrieme bravčový bok.
Pri marinovaní sme dôkladní a potrieme ňou každučký kúsok bravčového boku.
Potom môžeme dať marinovaný bravčový bok na rozpálený rošt.
Bravčový bok naložený v kávovej marináde s chilli grilujeme na nepriamom žiare po dobu cca 45 minút až jednej hodiny.