Grilované rebrá s arizonskou marinádou

Grilované rebrá s arizonskou marinádou

Množstvo: 2 - 4 porcie
Náročnosť: jednoduché
Čas prípravy: 1 hodina


Suroviny:

  • 1 - 1 1/2 kg bravčových rebier
  • 2 - 3 lyžice arizonskej koreniacej zmesi
  • cca 1 dcl oleja


Postup: Bravčové rebrá položíme na doštičku, v malej miske zmiešame arizonskú koreniacu zmes s olejom a vymiešame marinádu. Pripravenou marinádou natrieme mäso zo všetkých strán. Necháme cca 2 hodiny marinovať. Grilujeme na nepriamom žiare po dobu cca 45 minút. Podávame s tmavou omáčkou BBQ.

Zo všetkého najskôr si pripravíme arizonskú marinádu.
Rebierka podľa vlastnej chuti osolíme a okoreníme.
Osolené a okorenené rebierka potrieme arizonskou marinádou.
Pri marinovaní sme dôkladní a arizonskou zmesou potrieme každučké voľné miestečko. Marinované rebrá necháme na dve hodinky odležať.
Marinovavé rebierka položíme na rozpálený rošt.
Bravčové rebierka s arizonskou marinádou grilujeme na nepriamom žiare po dobu 45 minút.
Bravčové rebierka môžeme podávať s čerstvým chlebom, jablčným chrenom a horčicou alebo ...
... s čerstvou zeleninkou a dipom podľa uváženia.