Grilované rebierka

Grilované rebierka

Počet porcií: 4
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 30 - 40 minút
Suroviny:


  • 1 kg bravčových rebier
  • 25 gramov kryštálového cukru
  • 15 gramov hnedého cukru
  • 15 gramov sladkej papriky
  • 25 gramov soli
  • 1 chilli paprička
  • 1/2 cibule - nasekanej najemno
  • korenie


Postup: V mise vymiešame z oboch cukrov, sladkej papriky, soli, cibule a chilli papričky koreniacu zmes na rebierka. Rebierka očistíme, odstránime prebytočný tuk a naporciujeme na požadované kúsky. Celé kúsky rebierok obalíme v zmesi korenia a cibule a necháme v chlade odležať. Gril si pripravíme na nepriame grilovanie. Grilujeme podľa potreby a veľkosti kusov. Priebežne otáčame, grilujeme z každej strany 15 - 30 minút. Priebežne otáčame a strážime, aby sa cibuľa nepripaľovala.

Bravčové rebierka očistíme, odstránime prebytočný tuk a naporciujeme na kúsky podľa požadovanej veľkosti. Od veľkosti kusov sa bude ďalej odvíjať aj doba grilovania.
My sme grilovali kusy mäsa, ktoré boli krájané vždy po jednom rebre. Lepšie sa prepekali než veľké kusy.
Vo väčšej mise pripravíme koreniacu zmes. Zmiešame odmerané množstvo oboch cukrov, sladkú papriku, soľ. Všetky tieto sypké suroviny riadne premiešame, pridáme drvenú chilli papričku.
Cibuľu nasekáme na veľmi jemno a prisypeme do misy k ostatným sypkým prísadám.
Dokončenie koreniacej zmesi vykonáme premiešaním všetkých surovín v mise. Najlepšie sa nám bude miešať rukou, kde máme možnosť kúsky cibule pretrieť ešte medzi prstami a vytlačiť tak z cibule jej šťavu.
Jednotlivé kusy mäsa vložíme do zmesi korenia a rukou vmasírujeme. Necháme v chlade asi 1 hodinu naložené.
Po vybratí z chladu necháme mäso ohriať pri izbovej teplote po dobu 30 minút. Rýchlejšie sa nám potom na grile prehreje.
Gril si pripravíme na nepriame grilovanie. Grilujeme podľa potreby a veľkosti kusov po dobu 15 - 30 minút. Mäso priebežne otáčame a grilujeme do doby než sa začnú tvoriť na mäse typické hnedkasté mriežky.
Paprika a cukor na mäse vplyvom tepla skaramelizuje a dodá rebierkam nádhernú farbu.
Hotové grilované rebierka podávame s chlebom a čerstvou zeleninou.