Počet porcií: 4 - 6
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 40 minút
Suroviny:
Postup: Bravčovú panenku očistíme a nakrájame na rovnako veľké kocky o rozmere 2 x 2 cm. Vložíme do misky pridáme olej, osolíme, okoreníme a poprášime mletou rascou. Všetko zamiešame, aby bolo mäso rovnomerne ochutené a necháme chvíľu odležať. V druhej mise zmiešame med s pomarančovou šťavou, kôrou z limetky, zázvorom a zľahka osolíme. Túto zmes budeme variť do zhustnutia na liatinovej panvici v strede grilu. Pripravíme kovové špízy, ak nemáme, postačia drevené špajdle, ktoré iste každý doma má. Ich konce však musíme pred vložením do grilu obaliť alobalom, aby sa nám neprepaľovali. Striedavo napichujeme kúsky naloženého mäsa a prekladáme kockami čerstvého manga. Pripravené špízy vkladáme na rozpálený rošt grilu a grilujeme po dobu 10 - 15 minút, priebežne otáčame a kontrolujeme typické zlatohnedé mriežkovanie. Do stredu grilu vložíme liatinovú panvicu BBQ, rozpálime a vlejeme pripravenú zmes na sladkú omáčku. Nakoniec tesne pred podávaním vsypeme do omáčky nadrobno nasekanú mätu. Podávame teplé s omáčkou a oblohou z čerstvého manga a pečivom či zemiakovými hranolčekmi.
Ďalšia dlho očakávaná novinka tohtoročnej grilovacej sezóny - dva modely grilov Plancha od...
Nový, ľahko prenosný plynový gril Napoleon Travel TQ240 bude Vašim perfektným spoločníkom na...
Aj keď počasie vonku je pochmúrne, podľa dátumu v kalendári sme práve na vrchole grilovacej...