Grilované stehno

Grilované stehno

Počet porcií: 4 - 6
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 30 - 40 minút
suroviny:


  • 4 - 6 plátkov bravčového stehna z mladého kusa
  • 50 ml olivového oleja
  • 120 ml čerstvej pomarančovej šťavy
  • 40 ml čerstvej citrónovej šťavy
  • soľ, korenie


Postup: Z pomarančovej šťavy, citrónovej šťavy a oleja zmiešame marinádu. Plátky mäsa naklepeme, osolíme a okoreníme. V pripravenej marináde necháme mäso v chlade približne 1 hodinu marinovať. Gril rozpálime na nepriame grilovanie a plátky grilujeme po dobu 5 - 6 minút z každej strany. Minimálne jedenkrát potrieme zvyškom marinády. Servírujeme teplé so zeleninovou oblohou a čerstvým pečivom. Môžeme tiež kombinovať s omáčkami k mäsu Weber.

Plátky stehna naklepeme tĺčikom na mäso alebo použijeme tupú hranu noža. Mäso osolíme a okoreníme.
S korením a soľou zaobchádzame veľmi opatrne, aby sme v hotových grilovaných plátkoch cítili tiež jemnú chuť pomarančovo - citrónovej marinády.
Do marinovacej zmesi pridáme šťavu vytlačenú z čerstvých pomarančov.
A potom do marinovacej zmesi pridáme šťavu z čerstvých citrónov.
Ovocné šťavy najlepšej chuti získame vytlačením čerstvých citrusov najlepšie v kvalite bio, ktoré neboli chemicky ošetrené. Ak nebudeme mať bio, nevadí, chemicky ošetrené umyjeme dôkladne horúcou vodou a osušíme.
Marinádu môžeme farebne osviežiť nadrobno nasekaným listovým petržlenom, jeho kúsky priľnú na mäse a bude vyzerať ešte lákavejšie.
Mäso ponecháme naložené v marináde aspoň 1 hodinu v chlade. Misu prekryjeme potravinárskou fóliou. Počas marinovania môžeme mäso preložiť, aby sa marináda dostala všade.
Gril rozpálime na nepriame grilovanie a plátky grilujeme po dobu 5 - 6 minút z každej strany, kým sa nezačne na mäse objavovať typické zlatohnedé mriežkovanie. Minimálne jedenkrát potrieme zvyškom marinády. Servírujeme teplé so zeleninovou oblohou a čerstvým pečivom. Môžeme tiež podávať s omáčkami k mäsu Weber.
Plátky bravčového stehna sme grilovali na kotlovom grile na drevené uhlie Weber One-Touch Premium
Servírujeme teplé so zeleninovou oblohou a čerstvým pečivom. Môžeme tiež podávať s omáčkami k mäsu Weber.