Grilovaná krkovička

Grilovaná krkovička

Počet porcií: 4 - 6
Náročnosť: stredná
Čas prípravy: do 45 minút
Suroviny:


  • 4 - 6 plátkov peknej krkovičky z mladého kusa
  • 2 nadrobno posekanej cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice kečupu
  • 2 lyžičky worchestrovej omáčky
  • soľ, korenie
  • 2 lyžičky majoránky
  • 1 - 2 hrste zelenej petržlenovej vňate

Postup: Plátky krkovičky z mladého kusa jemne naklepeme tĺčikom na mäso, osolíme a okoreníme. Vo väčšej sklenenej mise zmiešame trený cesnak, najemno posekanú cibuľku, kečup, worchestrovú omáčku, cukor, majoránku a posekanú zelenú petržlenovú vňať na farebnú marinádu. Mäso naložíme do marinády na niekoľko hodín a uchováme v chlade. Grilujeme metódou priameho grilovania z každej strany po dobu 6-8 minút. Mäso kontrolujeme a priebežne otáčame. Pred vložením na gril mäso zľahka osušíme. V priebehu grilovania môžeme ešte potrieť zvyšnou marinádou. Ako prílohu podávame na štvrťky grilované zemiaky alebo čerstvý chlieb.

Vo väčšej sklenenej mise zmiešame trený cesnak, najemno posekanú cibuľku, kečup, worchestrovú omáčku, cukor, majoránku a posekanú zelenú petržlenovú vňať na farebnú marinádu.
Bravčovú krkovičku naklepeme tĺčikom na mäso alebo tupou hranou noža. Osolíme, okoreníme a odložíme stranou do chladu. Mäso nakupujeme na grilovanie vždy čerstvé, nezmrazené, najlepšie na farmárskych trhoch alebo priamo od chovateľa.
Mäso osoľte a okoreňte.
Naklepané, osolené a okorenené plátky krkovičky vyberieme z chladu a potrieme úplne pripravenou farebnou marinádou. Prekryjeme potravinárskou fóliou a necháme v chlade marinovať po dobu min. 1 hodiny.
Čím dlhšie necháme mäso marinovať, tým bude prestúpenie chutí z marinády intenzívnejšie.
Pred vložením na gril mäso zľahka osušíme. Krkovičku grilujeme metódou priameho grilovania z každej strany po dobu 6 - 8 minút. Mäso kontrolujeme a priebežne otáčame. V priebehu grilovania môžeme potrieť ešte raz zvyškom marinády.
Na prípravu grilovanej krkovičky sme využili možnosť vyskúšať v praxi kotlový gril na drevené uhlie Weber One-Touch Premium v kombinácii s dlhohoriacimi grilovacími briketami.
Ako prílohu ku grilovanej krkovičke je možné opiecť na grile štvrťky nakrájaných zemiakov, ktoré pred vložením do grilu potrieme zľahka olejom.
Na prípravu mäsa aj prílohy zároveň nám postačí jeden grilovací rošt. Doba prípravy zemiakov sa pohybuje okolo 15 minút.
Výsledný efekt prerasteného mäsa krkovičky, zemiakových štvrtiek pečených na grile a pestrej zeleninovej oblohy je jednoducho skvostný.

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít