Počet porcií: 4
Náročnosť: stredne ťažké
Doba prípravy: 40 minút
Suroviny:
Postup: Pri vnútornostiach dávame veľký pozor na ich čerstvosť, nakupujeme najlepšie u známeho mäsiara, u ktorého sme presvedčení o kvalite jeho tovaru. Pečeň nakrájame na plátky o hrúbke 0,5 cm až 1 cm. Plátky naklepeme, najlepšie je použiť mikroténové vrecko, ktoré položíme na pečeň a nemáme všetko zastriekané. Pečeň v tejto fáze iba okoreníme. V mise zmiešame červené víno s olivovým olejom, worchestrovou omáčkou a oreganom. Do vzniknutej marinády naložíme pečeň na 15 - 20 minút. Ak nám čas dovolí, môžeme ju na niekoľko hodín namočiť do mlieka. Po vybratí z mlieka bude pečeň krehkejšia s jemnou chuťou. Na grile rozpálime liatinovú panvicu s trochou oleja a necháme riadne prehriať. Pečeň opatrne vlkadáme s pomocou klieští do panvice. Pečeň na panvici niekoľkokrát obrátime. Vo chvíli, keď je mäkká, prisypeme nadrobno nasekanú anglickú slaninu a na prúžky nakrájanú cibuľu. Dusíme do zmäknutia. Podávame s čerstvým chlebom alebo vyprážanými hranolčekmi.
Dopyt po domácich udiarňach stále stúpa a začali sa množiť aj otázky ohľadom udiarní s väčšou...
Sezóna údenia je už v plnom prúde, preto sa pre Vás snažíme zabezpečiť ďalšie a ďalšie príchute...
Digitálne elektrické udiarne Borniak Simple s možnosťou pomalého grilovania pri nízkych teplotách...