Počet porcií: 4
Náročnosť: stredne ťažké
Doba prípravy: 40 minút
Suroviny:
Postup: Pri vnútornostiach dávame veľký pozor na ich čerstvosť, nakupujeme najlepšie u známeho mäsiara, u ktorého sme presvedčení o kvalite jeho tovaru. Pečeň nakrájame na plátky o hrúbke 0,5 cm až 1 cm. Plátky naklepeme, najlepšie je použiť mikroténové vrecko, ktoré položíme na pečeň a nemáme všetko zastriekané. Pečeň v tejto fáze iba okoreníme. V mise zmiešame červené víno s olivovým olejom, worchestrovou omáčkou a oreganom. Do vzniknutej marinády naložíme pečeň na 15 - 20 minút. Ak nám čas dovolí, môžeme ju na niekoľko hodín namočiť do mlieka. Po vybratí z mlieka bude pečeň krehkejšia s jemnou chuťou. Na grile rozpálime liatinovú panvicu s trochou oleja a necháme riadne prehriať. Pečeň opatrne vlkadáme s pomocou klieští do panvice. Pečeň na panvici niekoľkokrát obrátime. Vo chvíli, keď je mäkká, prisypeme nadrobno nasekanú anglickú slaninu a na prúžky nakrájanú cibuľu. Dusíme do zmäknutia. Podávame s čerstvým chlebom alebo vyprážanými hranolčekmi.
Sezóna údenia je v plnom prúde a ako všetci viete z našich stránok, v našej predajni v...
Máte doma kotlový gril a pri každom grilovaní sa trápite s rozžeravením brikiet? Už vás nebaví...
Chcete na vlastné oči vidieť, ako funguje elektrická udiareň? Chcete si sami vyskúšať, aké ľahké...