Grilovaná pečeň

Grilovaná pečeň

Počet porcií: 4
Náročnosť: stredne ťažké
Doba prípravy: 40 minút


Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 100 - 150 ml červeného kvalitného vína
  • 2 - 3 lyžice olivového oleja
  • 5 lyžíc worchestrovej omáčky
  • 1 lyžica čerstvého alebo sušeného oregana
  • 150 - 200 g anglickej slaniny
  • 1 červená a 1 žltá cibuľa


Postup: Pri vnútornostiach dávame veľký pozor na ich čerstvosť, nakupujeme najlepšie u známeho mäsiara, u ktorého sme presvedčení o kvalite jeho tovaru. Pečeň nakrájame na plátky o hrúbke 0,5 cm až 1 cm. Plátky naklepeme, najlepšie je použiť mikroténové vrecko, ktoré položíme na pečeň a nemáme všetko zastriekané. Pečeň v tejto fáze iba okoreníme. V mise zmiešame červené víno s olivovým olejom, worchestrovou omáčkou a oreganom. Do vzniknutej marinády naložíme pečeň na 15 - 20 minút. Ak nám čas dovolí, môžeme ju na niekoľko hodín namočiť do mlieka. Po vybratí z mlieka bude pečeň krehkejšia s jemnou chuťou. Na grile rozpálime liatinovú panvicu s trochou oleja a necháme riadne prehriať. Pečeň opatrne vlkadáme s pomocou klieští do panvice. Pečeň na panvici niekoľkokrát obrátime. Vo chvíli, keď je mäkká, prisypeme nadrobno nasekanú anglickú slaninu a na prúžky nakrájanú cibuľu. Dusíme do zmäknutia. Podávame s čerstvým chlebom alebo vyprážanými hranolčekmi.

jatra-607
jatra-604
jatra-573
jatra-578
jatra-570
jatra-575
jatra-579
jatra-581
jatra-586