Na koľko stupňov mám rozpáliť gril pri priamom a na koľko pri nepriamom grilovaní?

Dobrý deň, poradíte mi, na koľko stupňov musí byť rozpálený gril pre priame a nepriame grilovanie? Ďakujem za odpoveď.
13.01.2018 Edita H.

Naša odpoveď:

Dobrý deň, ďakujeme za vašu otázku. Pre priame grilovanie je typická veľa vysoká teplota a kratšia doba grilovania. Preto je pri priamom grilovaní potreba poriadne rozpáliť gril, a to na 200 až 230 °C. Metóda priameho grilovania sa používa napríklad pri príprave steakov, hamburgerov a všeobecne menších kusov mäsa. Nepriame grilovanie sa používa pri príprave väčších kusov mäsa, ako sú rôzne druhy pečení, kura a iná hydina vcelku, bravčové koleno, rebrá a pod. Gril by mal byť rozpálený na 160 až 180 ° C Pre nepriame grilovanie je charakteristická nižšia teplota a dlhšia doba grilovania . Pre obe grilovacie metódy vám môžeme ponúknuť celý rad príslušenstva. Patrí medzi ne napríklad liatinová mriežka Sear Grate vhodná na grilovanie steakov, alebo palivové nádoby Char-Basket, ktoré výrazne uľahčujú metódu nepriameho grilovania na kotlových griloch. Môžeme vám ponúknuť tiež motorčekom poháňané špízy a rad ďalších doplnkov. V prípade, že budete mať o niektoré doplnky ku grilom Weber záujem, alebo keby ste sa chceli opýtať na niečo iné, neváhajte a obráťte sa na nás. Pre tieto účely môžete využiť našu zákaznícku linku, alebo kontaktný online formulár na našich webových stránkach alebo nás môžete prísť navštíviť do nášho obchodu Weber World Vladeko, ktorý nájdete v obci Tachloviciach (medzi Zličínom a Rudnou pri Prahe) na adrese Karlštejnská 97.

15-pekne-chytaji-bronz
img-7150
1762016-gril-seminar-live-319
img-5385
img-5508
img-7176
gril-akademie-kveten-2016-154
img-7152

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít