Naša odpoveď:
Dobrý deň, ďakujeme za vašu otázku. Metóda nepriameho grilovania sa používa pri príprave väčších kusov mäsa, ktoré vyžadujú dlhší čas grilovania (20 minút a viac). Nepriame grilovanie sa používa aj u príliš krehkých potravín, ktoré by sa vplyvom silného žiaru vysušili alebo rovno spálili. Spravidla sa takto pripravujú rôzne pečene, kusy hydiny s kosťou, celé ryby, ale tiež jemné rybie filety, celé kurčatá a iná hydina. Nepriame grilovanie možno použiť aj pri dopekaní väčšieho množstva jedla, ktoré bolo spočiatku vystavené silnému žiaru, aby sa do neho vypálil odtlačok grilovacej mriežky. Na plynových griloch sa nepriame grilovanie vykonáva veľmi jednoducho. Stačí vypnúť prostredný horák a zvyšné dva nastaviť na stredný plameň. Potraviny určené na grilovanie sa potom položia do prostrednej časti roštu, pod ktorým nie je zapálený horák. Ďalšie užitočné rady nielen o nepriamom grilovaní nájdete v našej grilovacej kuchárke Bible grilování, ktorú nájdete na našich webových stránkach pod katalógovým číslom 50039. V prípade ďalších otázok nás neváhajte kontaktovať. Pre tieto účely môžete využiť našu zákaznícku linku, kontaktný online formulár alebo nás môžete prísť navštíviť do našej kamennej predajne Weber World Vladeko v Tachloviciach (medzi Zličínom a Rudnou u Prahy).
Aj keď počasie vonku je pochmúrne, podľa dátumu v kalendári sme práve na vrchole grilovacej...
Tohtoročnej zime už definitívne odzvonilo. Jar je v plnej sile a my dostali chuť na poriadnu...
Novinkami pre tohtoročnú grilovaciu sezónu sú okrem iného aj nové modely peletových grilov Pit...
Žádné produkty