Musím pred grilovaním rozpaľovať gril?

Dobrý deň, môžete mi prosím povedať, či je naozaj nutné pred každým grilovaním predhrievať gril, alebo je to nejaká fáma?
10.07.2017 Luděk M.

Naša odpoveď:

Dobrý deň, ďakujeme za vašu otázku. Predhrievanie plynového grilu, ale aj akéhokoľvek iného, je pre správne grilovanie veľmi dôležité a rozhodne sa nejedná o žiadnu fámu. Bez riadne rozpáleného roštu sa v podstate nedá grilovať. Alebo dá, ale výsledok by vám a ani nikomu inému radosť rozhodne neurobil. Vlastne je to podobné ako keď varíte doma v kuchyni na klasickej panvici alebo pečiete v rúre. Keď sa chystáte vyprážať rezne, tiež si panvicu najskôr poriadne rozpálite, rovnako tak musíte predhriať rúru, keď chcete piecť kurča alebo nejaký múčnik. No a pri plynovom grile je to podobné. Pred každým grilovaním je dôležité zapáliť gril a nechať ho naplno bežať so zavretým poklopom aspoň dvadsať minút, kým sa gril nerozpáli na 260 ° C. Až potom na ňom môžete začať grilovať. V prípade ďalších otázok sa neváhajte na nás obrátiť. Na tieto účely môžete využiť našu zákaznícku linku, ďalej je vám k dispozícii kontaktný online formulár na našich webových stránkach alebo nás môžete prísť navštíviť do našej kamennej predajne Weber World Vladeko v Tachloviciach (medzi Zličínom a Rudnou u Prahy), kde sa vám bude venovať jeden z našich technických poradcov, ktorý zodpovie na každú vašu otázku na príslušenstvo a grily Weber.

1762016-gril-seminar-live-319
img-5386
1762016-gril-seminar-live-067
img-5385

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít