Naša odpoveď:
Dobrý deň, ďakujeme za vašu otázku. V podstate sa dá povedať, že tie jedlá, ktoré by ste v klasickej kuchyni pripravovala na panvici, sa budú grilovať priamou metódou a tie pokrmy, ktoré by ste piekla v rúre, sa budú grilovať nepriamou metódou. Pri kotlových griloch, napríklad pri grile Weber Master-Touch GBS, spočíva priama a nepriama metóda v rozmiestnení brikiet alebo dreveného uhlia na palivovom rošte. Pri priamom grilovaní je potrebné mať v strede roštu čo najintenzívnejšiu páľavu, takže brikety sa musia sústrediť do stredu palivového roštu. Pri nepriamom grilovaní je naopak vyžadovaná mierna páľava, aby sa mäso pieklo pomaly, takže brikety musia byť rozmiestnené po bokoch grilovacej vane. Pre pohodlnejšiu manipuláciu s rozžeravenými briketami možno použiť buď palivové prepážky, alebo ešte lepšie palivové nádoby Char-Basket. Pri plynových griloch stačí správne nastaviť regulačné kohútiky. V prípade nepriameho grilovania sa krajné kohútiky nastavia na stredný plameň a horáky uprostred sa vypnú. V prípade ďalších otázok nás neváhajte kontaktovať. Na tieto účely môžete využiť našu zákaznícku linku, ďalej je vám k dispozícii kontaktný online formulár alebo nás môžete prísť navštíviť do našej kamennej predajne Weber World Vladeko v Tachloviciach (medzi Zličínom a Rudnou u Prahy).
Neviete, čím by ste mohli svojej návšteve vyraziť dych? Vianočka z klobás to urobí za vás! Ako...
Radi údite? Máte v rodine milovníkov údenín? A neviete, čím ich obdarovať? Máme pre vás ďalší tip...
To už všetci dobre vieme – domáca údiarňa je tradičný a v posledných rokoch opäť veľmi obľúbený...
Žádné produkty