AKÝ JE ROZDIEL V TEPLOTE GRILOVACIEHO ROŠTU VO VNÚTRI GRILU NA DREVENÉ UHLIE OPROTI GRILU PLYNOVÉMU?

Dobrý deň, manžel bude mať onedlho narodeniny a ja by som mu rada vybrala gril. Čítala som dobré ohlasy na kanadské grily Napoleon. Viac sa mi páči gril na uhlie, ale bojím sa, že bude teplota roštu veľmi nízka na vysoké hovädzie steaky, čo má manžel rád. Ďakujem za pomoc.
09.08.2022 Radka S.

Naša odpoveď:

Dobrý deň, ďakujeme za Vašu otázku. U Vami spomínaných hovädzích steakov je dôležité mať v prvom momente gril čo najviac rozpálený, aby sa mäso behom okamihu zatiahlo a všetky cenné šťavy zostali vo vnútri. Následne potom mäso presunieme mimo priameho žiaru a necháme dôjsť do nami požadovaného stavu. Na termofotografii nižšie môžete vidieť rozpálený rošt grilu Napoleon Charcoal Leg, kde teplota dosahuje až 330 °C.    

gril napoleon

Na porovnanie prikladáme termofotografiu plynového grilu Napoleon Freestyle 365. Ako môžete vidieť – teplota roštov je totožná.

gril napoleon freestyle

Rozdiel v teplote teda nie je. Avšak je potrebné spomenúť, že oba tieto grily majú vo vnútri masívne liatinové rošty, ktoré dokonale vedú a následne aj držia teplotu - žiadne nerezové drôtiky.

To však neznamená, že plynový gril je to isté ako kotlový. Asi najväčší rozdiel je v príprave grilu.           

  • Plynové grily Napoleon – sú na grilovanie pripravené takmer okamžite. Jediné, čo musíte urobiť, je otočiť gombíkom grilu, ktorý pustí plyn do horáka. Pri zapaľovaní grilu majte veko vždy otvorené, aby nedošlo k explózii nahromadeného plynu. Po zapálení horákov stačí veko zavrieť a nechať gril cca 15 minút rozohriať na ideálnu teplotu na grilovanie.

plynový gril napoleon 

  • Grily na drevené uhlie Napoleon známe tiež ako kotlové grily – sú na prípravu o niečo zložitejšie, ale výsledok za túto snahu určite stojí. Najprv je potrebné pomocou rozpaľovacieho komína či elektrického rozpaľovača rozpáliť pár uhlíkov. Následne zatvoríme veko grilu a otvoríme spodné a horné prieduchy, aby mohol vo vnútri grilu vzduch dobre prúdiť a tým došlo k tomu správnemu rozpáleniu uhlia. Uhlie je potrebné rozmiestniť tak, aby teplo z uhlia pôsobilo na celú grilovaciu plochu. Približne po 40 minútach by mal gril dosahovať ideálnu teplotu na grilovanie.  

gril na drevene uhli napoleon

V prípade, že budete mať ďalšie otázky ohľadom grilov Napoleon alebo príslušenstva ku grilom, neváhajte a obráťte sa na nás. Môžete volať na našu zákaznícku linku, ďalej je Vám na našich webových stránkach k dispozícii kontaktný online formulár alebo sa za nami môžete vydať do našej kamennej predajne Napoleon Store v Tachloviciach. Tu sa môžete s prípadnými otázkami obrátiť na jedného z našich technických poradcov.

1-jaky-je-rozdil-v-teplote-kotloveho-grilu-oproti-plynovemu
2-jaky-je-rozdil-v-teplote-kotloveho-grilu-oproti-plynovemu
3-jaky-je-rozdil-v-teplote-kotloveho-grilu-oproti-plynovemu
4-jaky-je-rozdil-v-teplote-kotloveho-grilu-oproti-plynovemu

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít