Naša odpoveď:
Dobrý deň, ďakujeme za Vašu otázku. V našej predajni v Tachloviciach bežne vykonávame opravy grilov Weber a niekoľko infražiaričov sme tu už zákazníkom menili. Vzhľadom na vysoké teploty, ktoré infračervený žiarič dosahuje, je čistenie relatívne automatické. Všetky nečistoty, zvyšky jedla a tuky, ktoré dopadajú na infražiarič sú ihneď spálené. Ak však predsa len nejaké nečistoty zostanú, nechajte po skončení grilovania horák zapnutý na plný výkon ešte približne 5-10 minút.
V žiadnom prípade keramickú časť horáka nečistite žiadnymi prípravkami ani kefou. Kontakt s vodou môže spôsobiť praskliny a nenávratné poškodenie horáka. Na fotke nižšie je foto infražiariča z grilu Weber Summit, ktorý nám zákazník doniesol na servis, bohužiaľ ho pri snahe o čo najdôkladnejšie vyčistenie prešiel vapkou. Takto čistiť infražiarič nikdy nikomu neodporúčame! Toto poškodenie sa nedá nijako opraviť a je potrebné vymeniť celý infražiarič.

Jednou z ďalších možností zlej funkcie horáka je nedostatočné prúdenie vzduchu. Aby horák mohol fungovať tak ako má, je potrebné aby horúci vzduch mohol uniknúť z grilu von. Preto nepoužívajte masívne kovové napr. liatinové riady na viac ako troch štvrtinách grilovacej plochy. Takéto prehrievanie horáka by viedlo k skráteniu jeho životnosti.
Neviete, čím by ste mohli svojej návšteve vyraziť dych? Vianočka z klobás to urobí za vás! Ako...
Radi údite? Máte v rodine milovníkov údenín? A neviete, čím ich obdarovať? Máme pre vás ďalší tip...
To už všetci dobre vieme – domáca údiarňa je tradičný a v posledných rokoch opäť veľmi obľúbený...
Žádné produkty