Naša odpoveď:
Dobrý deň, Honzo. Ďakujeme za otázku. Na naloženie mäsa na grilovanie v plynovom grile Napoleon budete s určitosťou potrebovať marinádu. Tú si môžete pripraviť doma alebo kúpiť už hotovú v supermarkete. Mäso sa následne vmieša zmieša s marinádou a nechá sa odležať niekoľko hodín v chladničke. Pred grilovaním odporúčame zotrieť marinádu z mäsa a mäso osoliť.
Marinádu vyberajte hlavne podľa toho, aké mäso chcete pripraviť. Napríklad u kuracieho mäsa sa používajú výraznejšie marinády, aby nebolo bez chuti. Naopak hovädzie steaky marinádu viac-menej nepotrebujú, pretože chutia skvele aj len so soľou a čiernym korením.
Medzi najpoužívanejšie ingrediencie do marinády patria:
Ideálnu kombináciu ušitú priamo Vám na mieru si ale musíte nájsť sami. Na internete môžete pre inšpiráciu nájsť nespočet receptov na grilovanie.
Minimálna doba na naloženie mäsa sú tri hodiny. Ideálne by ste však mali mäso nechať naložené 12-24 hodín, pre čo najlepšiu chuť. Aby mäso bolo čo najlepšie chránené, naložte ho do uzatvárateľnej plastovej krabičky alebo do misky, ktorú prebalíte potravinárskou fóliou. Takto naložené mäso vydrží v chladničke odpočívať aj 4 dni.
V prípade, že budete mať ďalšie otázky ohľadom nakladania mäsa alebo Vás bude zaujímať čokoľvek ohľadom grilovania, neváhajte a obráťte sa na nás. Volať môžete na našu zákaznícku linku, ďalej je Vám na našich webových stránkach k dispozícii kontaktný online formulár alebo sa za nami môžete vydať do našej kamennej predajne s grilmi a udiarňami Vladeko v Tachloviciach. Tu sa môžete s prípadnými otázkami obrátiť na jedného z našich technických poradcov.
Aj keď počasie vonku je pochmúrne, podľa dátumu v kalendári sme práve na vrchole grilovacej...
Tohtoročnej zime už definitívne odzvonilo. Jar je v plnej sile a my dostali chuť na poriadnu...
Novinkami pre tohtoročnú grilovaciu sezónu sú okrem iného aj nové modely peletových grilov Pit...
Žádné produkty