Pizza s paradajkami, mozzarellou a bazalkou

Pizza s paradajkami, mozzarellou a bazalkou

Počet porcií: 1
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 30 - 45 minút

Suroviny:

  • cesto na pizzu
  • paradajková omáčka
  • sušené oregano
  • 1 balenie mozzarelly - nakrájaná na kúsky
  • 2 - 3 paradajky
  • čerstvá bazalka
  • pizza kameň

Postup:

Z vyvaľkaného cesta na pizzu vykrojíme kruh o veľkosti zodpovedajúcej veľkosti pizza kameňa. Cesto presunieme na kovovú tácku, ktorá je súčasťou kameňa. Kameň vložíme do stredu grilu a necháme riadne rozpáliť. Na cesto nanesieme vrstvu paradajkovej omáčky, poprášime sušeným oreganom. Ďalej poukladáme plátky paradajok, celými malými mozzarelovými kúskami a čerstvými lístkami bazalky. Pizzu aj s plechom vložíme na rozpálený kameň a gril uzavrieme. Pečieme 15 - 20 minút kým nie sú okraje cesta zlatisté.

Na pizzu si pripravíme paradajky, mozzarrellu, bazalku, sušené oregano a samozrejme cesto na pizzu.
Z vyvaľkaného cesta vykrojíme kruh, ktorý veľkosťou zodpovedá možnostiam nášho grilu.
Cesto presunieme na kovovú tácku a potrieme ho paradajkovou zmesou.
Nakrájame si paradajky na tenké plátky...
...a pridáme ich na pizzu.
K plátkom paradajok pridáme kúsky syra mozzarella.
Pizzu nakoniec dozdobíme lístkami čerstvej bazalky.
Pizzu na plechovom podnose položíme doprostred grilu na pizza kameň.
Pizzu pečieme so zavretým poklopom 15-20 minút, kým nebudú kraje pizze upečené dozlata.
Pizzu podávame samotnú ako hlavný chod.