Hermelín grilovaný v slanine

Hermelín grilovaný v slanine

Počet porcií: 4
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: do 30 minút

Suroviny:

  • 4 ks obľúbeného hermelínu
  • cca 500 g plátkov slaniny
  • 4 lístky šalvie
  • 2 lyžice celozrnnej horčice
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 jarná cibuľka
  • 4 lyžice slnečnicového oleja
  • povrázok
  • alobalová mištička

Postup:

Z plátkov slaniny postupným prepletaním vytvoríme plát, do ktorého zabalíme hermelín. Hermelín potrieme horčicou, priložíme lístok šalvie a povrázkom previažeme tak, aby slanina na syre pekne držala a nerozpadla sa pri grilovaní. Takto pripravený hermelín vložíme do alobalovej misky a grilujeme nepriamou metódou približne 15 minút, kým nie je slanina chrumkavá. Medzitým pokrájame kyslú kapustu na drobné kúsky, osolíme, osladíme a pokvapkáme troškou oleja. Jarnú cibuľku nakrájame nadrobno a primiešame ku kapuste. Premiešame a necháme chvíľku odstáť. Grilovaný syr servírujeme s kapustovým šalátom. Tento pokrm doplnený varenými zemiakmi môžeme podávať aj ako netradičný obed.

Pripravíme si hermelín, slaninu, lístky šalvie, celozrnnú horčicu, kyslú kapustu, jarnú cibuľku, slnečnicový olej, povrázok a alobal.
Prepletaním plátkov slaniny vytvoríme plát ...
...do ktorého zabalíme náš hermelín.
Slaninový kabátik zaviažeme povrázkom.
Nakoniec nám vznikne takýto fešácký hermelnín v slaninovom kabátiku.
Z alobalu si vyrobíme misku a hermelín v slanine do nej vložíme.
Alobalovú misku s hermelínom položíme na rozpálený rošt.
Syr grilujeme nepriamou metódou približne 15 minút.
Medzitým si nakrájame nadrobno kapustu, ktorú osladíme, osolíme a pokvapkáme trochou olivového oleja.
Ku kapuste pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku. Premiešame a necháme odležať.
Hotový syr podávame horúci s kapustovým šalátom.