Počet porcií: 4
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: do 30 minút
Suroviny:
Postup:
Z plátkov slaniny postupným prepletaním vytvoríme plát, do ktorého zabalíme hermelín. Hermelín potrieme horčicou, priložíme lístok šalvie a povrázkom previažeme tak, aby slanina na syre pekne držala a nerozpadla sa pri grilovaní. Takto pripravený hermelín vložíme do alobalovej misky a grilujeme nepriamou metódou približne 15 minút, kým nie je slanina chrumkavá. Medzitým pokrájame kyslú kapustu na drobné kúsky, osolíme, osladíme a pokvapkáme troškou oleja. Jarnú cibuľku nakrájame nadrobno a primiešame ku kapuste. Premiešame a necháme chvíľku odstáť. Grilovaný syr servírujeme s kapustovým šalátom. Tento pokrm doplnený varenými zemiakmi môžeme podávať aj ako netradičný obed.
Tiež ste sa už nemohli dočkať začiatku jari ako my? Prvé jarné dni sme využili na to, aby sme Vás...
Vybrali ste pod stromček pre manžela zlý obal na gril? Zistil Váš kamarát, že liatinový rošt čo...
Chcete na vlastné oči vidieť, ako funguje elektrická udiareň? Chcete si sami vyskúšať, aké ľahké...