Počet porcií: 4
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: do 30 minút
Suroviny:
Postup:
Z plátkov slaniny postupným prepletaním vytvoríme plát, do ktorého zabalíme hermelín. Hermelín potrieme horčicou, priložíme lístok šalvie a povrázkom previažeme tak, aby slanina na syre pekne držala a nerozpadla sa pri grilovaní. Takto pripravený hermelín vložíme do alobalovej misky a grilujeme nepriamou metódou približne 15 minút, kým nie je slanina chrumkavá. Medzitým pokrájame kyslú kapustu na drobné kúsky, osolíme, osladíme a pokvapkáme troškou oleja. Jarnú cibuľku nakrájame nadrobno a primiešame ku kapuste. Premiešame a necháme chvíľku odstáť. Grilovaný syr servírujeme s kapustovým šalátom. Tento pokrm doplnený varenými zemiakmi môžeme podávať aj ako netradičný obed.
Sezóna údenia je v plnom prúde a ako všetci viete z našich stránok, v našej predajni v...
Máte doma kotlový gril a pri každom grilovaní sa trápite s rozžeravením brikiet? Už vás nebaví...
Chcete na vlastné oči vidieť, ako funguje elektrická udiareň? Chcete si sami vyskúšať, aké ľahké...