Hermelín grilovaný v lístkovom ceste

Hermelín grilovaný v lístkovom ceste

Počet porcií: 4
Čas prípravy: 1 hodina
Náročnosť: jednoduché

Suroviny:

  • 4 ks obľúbeného hermelínu
  • 500 g lístkového cesta
  • trochu olivového oleja
  • grilovacie korenie na syr
  • vajce na potretie

Postup:

Z lístkového cesta vyvaľkáme dva tenké pláty, na plát cesta položíme celý hermelín, ľahko pokvapkáme olejom a posypeme korením, kto má rád, môže pridať aj cesnak. Okraje plátu potrieme rozšľahaným vajcom, preložíme cez syr. Zlepené okraje stlačíme k sebe, pomôže nám aj obyčajná vidlička. Celý zabalený syr potrieme zvrchu vajcom, preložíme na plát alobalu a vložíme do grilu. Grilujeme metódou nepriameho grilovania na vyššiu teplotu, kým cesto nezozlatne. Podávame teplé so zeleninovým šalátom.

Pripravíme si hermelín, lístkové cesto, olivový olej, vajce na potretie a korenie na grilovaný syr.
Z lístkového cesta si vyvaľkáme dva pláty. Na jeden z nich položíme hermelín...
V malej miske si našľaháme vajíčka.
Syr posypeme korením...
...a pokvapkáme olivovým olejom.
Odkrojíme prebytočnú časť lístkového cesta.
Okraje lístkového cesta potrieme rozšľahanými vajíčkami.
Syr do lístkového cesta zabalíme.
Okraje zarovnáme pomocou vidličky.
Lístkové cesto potrieme rozšľahanými vajcami.
Hermelín v lístkovom ceste položíme na alobal a dáme grilovať na rozpálený rošt.
Grilujeme nepriamou metódou, pri vyššej teplote kým cesto nezozlatne.
Hermelín podávame teplý so zeleninovým šalátom.