Grilovaný camembert s mandľami a medom

Grilovaný camembert s mandľami a medom

Počet porcií: 4
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 30 minút

Suroviny:

  • 4 kozie camemberty
  • 2 hrste mandľových plátkov
  • 4 lyžice medu
  • alobal alebo alobalovej misky
  • bageta

Postup:

Z 2 x preloženého alobalu naukladáme mištičky podľa veľkosti syra. Syr dáme do mištičiek, pokvapkáme zľahka olivovým olejom. Na každý kus syra dáme jednu lyžicu medu a husto zasypeme mandľami. Vložíme na 10 minút do grilu a grilujeme metódou nepriameho grilovania kým sa pekne nenafúkne. Podávame s plátkami bagety, ktoré môžeme tiež dochrumkava opiecť na grile. Servírujeme v alobalovej miske, aby sa nám manipuláciou syr neroztekal. Ozdobíme lístkami čerstvej bazalky.

Pripravíme si kozí syr camembert, med, mandľové plátky, bagetu a alobal na vytvorenie zapekacej misky.
Z alobalu si vyrobíme zapekaciu misku a syr do nej vložíme.
Syr polejeme jednou lyžicou medu a posypeme ho mandľami.
Potom ho zalejeme troškou olivového oleja.
Camembert v zapekacej miske položíme na rozpálený rošt.
Grilujeme nepriamou metódou zhruba po dobu 10 minút.
Grilovaný camembert podávame s čerstvou zeleninou a bagetou.
Syr môžeme ešte dozdobiť lístkami čerstvej bazalky.