Grilovaný camembert s brusnicami a rozmarínom

Grilovaný camembert s brusnicami a rozmarínom

Počet porcií: 4
Náročnosť: jednoduché
Čas prípravy: 1 hodina + 10 minút na grilovanie

Suroviny:

  • 4 kozie camemberty
  • 1 jablko
  • 100 g sušených alebo 200 g čerstvých brusníc
  • trochu škorice
  • 1 lyžička cukru
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • čerstvý rozmarín
  • bageta

Postup:

Sušené brusnice zalejeme vodou a necháme pol hodiny odstáť. Jablko olúpeme, rozštvrtíme, vykrojíme jadrovník a nakrájame na tenké plátky. Brusnice s jablkom, trochou škorice, cukrom a citrónovou šťavou podusíme domäkka. Porcie syra zľahka pokvapkáme olivovým olejom, z alobalu 2 x preloženého poskladáme malú misku a s ňou vložíme do grilu. Grilujeme metódou nepriameho grilovania kým sa syr pekne nenafúkne. Vo chvíli, keď je syr prehriaty, lyžicou naň nakladieme zmes brusníc s jablkami a ozdobíme vetvičkou čerstvého rozmarínu. Následne necháme ešte znova prehriať. Syr servírujeme so zvyšnou brusnicovou omáčkou a plátkami nakrájanej bagety, tú môžeme tiež ľahko dochrumkava opiecť na grile.

Pripravíme si kozí camembert, jablko, čerstvé alebo sušené brusnice, škoricu, cukor, citrónovú šťavu, rozmarín.
A nesmie chýbať ani bageta.
Z alobalu si vyrobíme malú misku a syr do nej vložíme.
A pokvapkáme olivovým olejom.
Grilujeme nepriamou metódou a to tak dlho, kým sa syr nenafúkne.
Na správne rozohriaty syr pridáme brusnice.
Syr môžeme dozdobiť čerstvým rozmarínom.
Grilovaný camembert podávame s čerstvou zeleninou a opečenou bagetkou.