Grilované tofu s mrkvovým šalátom

Grilované tofu s mrkvovým šalátom

Počet porcií: 4
Náročnosť: jednoduché
Čas prípravy: 20 minút + 2 hodiny marinovanie

Suroviny:

  • 200 g bieleho tofu
  • 5 lyžíc sójovej omáčky
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 1 lyžička červenej papriky
  • 3 lyžice horčice
  • podľa chuti ešte kari
  • 2 - 3 mrkvy
  • šťava z polovice citróna
  • cukor na dochutenie šalátu
  • 50 g kešu orieškov
  • 2 jarné cibuľky
  • zelená petržlenová vňať

Postup:

Prírodné tofu nakrájame na rovnako veľké kúsky. V mise zmiešame z horčice, sójovej omáčky, papriky a oleja marinádu, do ktorej vložíme kúsky tofu a premiešame. Odložíme do chladu na 2 hodiny. Medzitým si zo zvyšných prísad pripravíme šalát. Mrkvu ošúpeme a na jemnom strúhadle nastrúhame, pokvapkáme šťavou z citróna a dochutíme cukrom. Cibuľku a kešu oriešky nasekáme a primiešame k mrkve. Hotový šalát ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou. Tofu grilujeme metódou nepriameho grilovania priamo na rošte kým sa na povrchu neurobí pekná kôrka. Servírujeme a podávame teplé s pripraveným mrkvovým šalátom.

Pripravíme si tofu, sójovú omáčku, olivový olej, červené papriky, horčicu, kari, mrkvu, citrónovú šťavu, cukor, kešu oriešky, jarnú cibuľku, zelenú petržlenovú vňať.
Tofu nakrájame na väčšie kúsky.
V miske zmiešame horčicu, papriku, sójovú omáčku a olej. Premiešame a do vzniknutej marinády vložíme kocky z tofu.
Necháme na dve hodiny odležať.
Zo zvyšných prísad si pripravíme chutný šalát.
Olúpeme a nastrúhame mrkvu.
Pokvapkáme citrónom...
...a pridáme štipku cukru.
Do šalátu pridáme kešu oriešky a jarnú cibuľku.
Šalát dozdobíme petržlenovou vňaťou.
Tofu grilujeme nepriamou metódou tak dlho, kým sa na povrchu nevytvorí tvrdá kôrka.
Servírujeme s mrkvovým šalátom.