Grilovaná tortila so syrom brie a hroznom

Grilovaná tortila so syrom brie a hroznom

Počet porcií: 4
Náročnosť: stredná
Doba prípravy: do 20 minút

Suroviny:

  • 4 ks múčnych tortíl
  • 200 g syra s bielou plesňou
  • 300 g svetlého hrozna
  • 100 g zmesi orechov - vlašské, lieskové, pekanové

Postup:

Tortily rozložíme na rovnú plochu. Na polovicu každej z nich naukladáme na plátky nakrájaný syr, prepolené hrozná a zasypeme nasekanou zmesou orechov. Prehneme a ľahko stlačíme. Tortily na rozpálenom rošte grilujeme z oboch strán po dobu 2 - 3 minút. Na obracanie používame kliešte alebo obracačku. Hotové tortily môžeme nakrájať na trojuholníky a hneď servírujeme. K tortilám je možné podávať aj napríklad studenú chrenovú alebo uhorkovú omáčku, ktoré chuť ešte podčiarknu.

Pripravíme si tortily, syr s bielou plesňou, hrozno a zmes orechov (vlašské, lieskové, pekanové).
Tortily položíme na rovnú plochu a postupne na ne kladieme nakrájaný syr...
...potom rozpolené hrozno...
...a nasekané orechy.
Tortilu prehneme, pritlačíme a potom ju položíme na gril.
Tortilu grilujeme z každej strany 2-3 minúty.
Tortily môžeme nakrájať na trojuholníčky, alebo ich nechať len tak. Možno ich podávať len tak samotné alebo s chrenovou či uhorkovou omáčkou.